Kerttu Niskanen otti tyylikkään voiton – Mari Ederiltä säväyttävä hiihtosuoritus

Kerttu Niskanen hiihti voittoon maastohiihdon Suomen Cupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa Taivalkoskella.

Ennakkosuosikkina ladulle sännännyt Niskanen otti kärkipaikan haltuunsa heti ensimmäisestä väliaikapisteestä lähtien ja kasvatti hiljalleen eroa muihin.

Niskanen hiihti lopulta voittoon 19,1 sekunnin erolla toiseksi hiihtäneeseen Mari Ederiin, joka osoitti olevansa hurjassa hiihtokunnossa uuden ampumahiihtokauden alla. Kisan kolmanneksi sijoittui Anni Alakoski (+55,5).

Lauantaina Taivalkosken sprinttiladuilla nähdyn Krista Pärmäkosken oli alun perin tarkoitus hiihtää myös sunnuntaina, mutta suomalaistähti ilmoitti lauantai-iltana jäävänsä pois kilpailusta.