Kerttu Niskanen avasi MM-kisojen pettymystään: "En saanut mahdollisuutta enää näyttää kuntoani"

Niskanen: Kiva että pääsin hiihtämään 2:26
Kerttu Niskanen kertoi sairastumisestaan ja 10 kilometrin kilpailusta MTV Urheilulle tiistaina.

Kerttu Niskasen maastohiihdon MM-kisat päättyivät Seefeldissä pettymykseen. Niskanen joutui jättämään parisprintin väliin sairastelun takia, eikä tullut valituksi viestijoukkueeseen.

Niskanen ei hiihtänyt parisprinttiä hengitystieinfektion takia. Savolainen kuitenkin palasi ladulle naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailusssa tiistaina. Sijoitus oli 22:s.

Niskasen ennakoitiin hiihtävän torstaina naisten viestissä jompi kumpi perinteisen hiihtotavan osuuksista, mutta häntä ei valittu joukkueseen. 

Niskanen purki pettymystään Instagram-tilillään perjantaina.

– Yksi huono tulos sairastelun jälkeen ja MM-kisat oli siinä. En saanut mahdollisuutta enää näyttää kuntoani näissä kisoissa, hän kirjoitti.

Suomen päävalmentajan Matti Haaviston mukaan joukkue oli sopinut, että kaksi kymmenen kilometrin kilpailun parasta naista hiihtää viestissä perinteisen osuudet. Niskanen oli nelikosta heikoin.

– Yhteisesti sovittiin, että eilisen kisan kaksi parasta hiihtää perinteisen osuudet tai jos niistä kahdesta toinen hiihtää vapaan osuuden, niin sitten kolmanneksi paras nousee pertsan osuudelle. Se perustui pelkästään eilisen kisan tulokseen ja naiset yksimielisesti sen sopivat, että se sopii kaikille, Haavisto avasi viestivalintoja keskiviikkona.

Niskanen ei hiihdä naisten 30 kilometrin kilpailua lauantaina. 

– Olo nyt on hyvin surullinen ja pettynyt, mutta kisat jatkuu jo ensi viikonloppuna Holmenkollenilla!

Maastohiihdon osalta MM-kisoissa hiihtämättä ovat vielä naisten 30 kilometrin ja miesten 50 kilometrin kilpailut.

Lue myös:

    Uusimmat