Kerry ja Lavrov tapasivat – ei läpimurtoa Aleppon tilanteeseen

Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn mukaan eilisessä keskustelussa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa ei syntynyt läpimurtoa Syyrian Aleppon tilanteeseen.

Ulkoministerien tapaaminen Saksassa kesti noin tunnin verran. Molemmat osallistuvat Hampurissa pidettävään Etyjin kokoukseen.

Kerryn mukaan kaksikko vaihtoi tapaamisessa ajatuksia Aleppon vaikeasta tilanteesta. Kerryn mukaan hänen ja Lavrovin on torstaiaamuna tarkoitus vetää ideoita yhteen ja katsoa missä tilanteessa ollaan.

Tapaamisen tarkoituksena on löytää ratkaisu siihen, kuinka kapinalliset saataisiin vetäytymään taisteluiden repimästä Alepposta. 

Syyrian armeija valtasi Aleppon vanhankaupungin 2:01

Syytöksiä ja vastasyytöksiä 

Kerryn ja Lavrovin oli tarkoitus keskustella kapinallisten vetäytymisestä jo aiemmin viikolla Genevessä, mutta tiistaina Lavrov syytti kapinallisryhmiä tukevaa Yhdysvaltoja kelkan kääntämisestä. Kerry kiisti suunnitelmien muutoksen ja Yhdysvallat vuorostaan syytti Venäjää ajan pelaamisesta, kun Venäjä käytti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvoston äänestyksessä Aleppon seitsenpäiväisestä tulitauosta.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön mukaan Kerry jatkaa Hampurista Pariisiin tapaamaan Ranskan, Saksan ja Qatarin edustajia liittyen Syyrian tilanteeseen.

Syyrian kapinallisten puolustus romahtamassa - tuhannet pakenevat 1:44

Lue myös:

    Uusimmat