Kerrostalon posteja löytyi junasta: Posti teki rikosilmoituksen – 10000 Demokraatin painos löytyi

Posti on tehnyt rikosilmoituksen tapauksesta, jossa helsinkiläiskerrostalon posteja löytyi junasta viime viikolla.

– Tieto tuli, että yksi postikimppu löytyi junasta. Omassa selvityksessä emme voineet pois sulkea ulkopuolisen osuutta asiaan, joten asiasta tehtiin rikosilmoitus, kertoo Etelä-Suomen jakelun aluepäällikkö Eikka Urpilainen.

Urpilainen sanoo, että postit kuuluivat yhden töölöläiskerrostalon asukkaille.

Postikimpulla tarkoitetaan hihnalla niputettua postimäärää, jonka postinjakaja ottaa mukaansa ja jakaa sen postiluukkuihin ja -laatikoihin.
Urpilainen sanoo, ettei Postin omassa selvityksessä voitu varmentaa, oliko junasta löytyneessä kimpussa kaikki postit tallessa.

– Ei voida varmentaa onko kyse vain tästä yhdestä kimpusta, Urpilainen lisää.

Hän ei halua arvioida, miten postit ovat voineet joutua junaan. Urpilaisen mukaan rikosilmoitus tehtiin keskiviikkona eikä poliisi ole vielä ollut yhteydessä Postiin.

Lauttasaaressa löytyi posteja kadulta

Urpilainen sanoo, että muistaa aikaisemmin vain yhden vastaavanlaisen tapauksen, kun lokakuussa Lauttasaaresta löytyi postikimppuja kadunvarresta. Urpilainen ei muista postien tarkkaa määrää silloin, mutta hänen mukaansa löydettyjä kimppuja oli useita.

Lauttasaaren tapauksesta on Urpilaisen mukaan tehty myös rikosilmoitus, mutta poliisi ei ole ollut vielä yhteydessä Postiin.

Posti kertoi myös, että Vantaalla ja Lempäälässä kirjelaatikkoihin oli perjantaina ja maanantaina tehty ilkivaltaa. Tapauksesta on tehty rikosilmoitukset, Posti kertoo.

Demokraatti syytti painoksen kadottamisesta

Demokraatti-lehti ja Posti kiistelivät torstaina Demokraatin noin 10 000 kappaleen painoksen kohtalosta. Demokraatti väitti Postin kadottaneen painoksen ja Posti kiisti tämän.

Torstaina iltapäivällä Demokraatti kertoi, että lehti oli saatu jaettua lukijoille normaalisti.

Postin viestintäjohtajan Timo Anttilan mukaan kysymys on väärinkäsityksestä.

– Lehtiä ei voi seurata koko ajan koodilla, että missä vaiheessa ne menevät. Tässä on nyt ollut tietokatkos.

Anttilan mukaan tapauksessa ei ole mitään erikoista.

– Käsittelyn aikana on tapahtunut jossain vaiheessa viivettä ja lehti on normaalisti jakelussa. Lehdet eivät ole missään vaiheessa olleet hukassa, Anttila sanoo.

Demokraatin päätoimittajan Mikko Salmen mukaan Postista oli keskiviikkona sanottu, ettei lehden kohtalosta ollut tietoa.

Torstaiaamuna Demokraatille oli kerrottu, ettei lehdet olleet lähteneet, Salmi sanoo.

– Kysyimme, että voimmeko julkaista uutisen, että lehti ei ilmesty torstaina. Sieltä sanottiin, että voitte.

Salmen mukaan Posti toimii härskisti, kun ensin kerrotaan, että uutinen voitiin julkaista ja sitten sanottiin ettei mitään ongelmia ollut.


Lue myös:

    Uusimmat