Posti on jätetty jakamatta koko kerrostaloon Helsingissä yli kahden viikon ajan – Posti: Rappu ei ole jakajalle turvallinen, vaikka talossa asuu lapsiperheitä

Kokonainen kerrostalo Helsingissä on jäänyt postitta yli kahden viikon ajan – Posti kertoo, että kyseesssä on ollut"ylivoimainen este" 3:36
Miten yleistä on, ettei postia voida jakaa työturvallisuuteen vedoten? Katso Postin asiakaspalvelujohtaja Tomi Huhtalan koko haastattelu tästä.

Helsingissä Kallion kaupunginosassa kerrostalon asukkaat ovat olleet ihmeissään, kun postia ei ole jaettu yli kahteen viikkoon. Kyseessä ei ole ollut vahinko, vaan Posti on tarkoituksella jättänyt postin jakamatta työturvallisuuteen vedoten.

Kaarlenkadulla viimeistellään kerrostalon peruskorjausta.

Osa asukkaista on muuttanut taloon jo lokakuun lopulla ja kaikkiaan talosta löytyy noin 40 asuinhuoneistoa.

Ongelmilta ei kuitenkaan ole vältytty, sillä ihmetystä on aiheuttanut se, että Posti ei kulje, vaikka talossa jo asutaan.

Syyksi paljastui Postin mukaan puutteellinen työturvallisuus.

– Meillä on Postin jakeluporukka käynyt tarkistamassa tuolla rappukäytävissä, että onko siellä turvallista liikkua. Olemme päätyneet silloin siihen tilanteeseen, että siellä ei ole ollut meillä turvallista liikkua, kertoo Postin asiakaspalvelujohtaja Tomi Huhtala.

Asukkaille turvallinen, postinjakajalle ei 

Kerrostalon on kuitenkin katsottu olevan jo asuinkelpoinen ja talossa asuu myös lapsiperheitä.

Näkeekö Posti tässä ristiriitaa, että rappukäytävä on riittävän turvallinen asukkaille, muttei postinkantajalle?

– Hyvä kysymys. Asukkaathan tuolla pääsääntöisesti liikkuvat hissillä. Meillähän postinjakaja kulkee kaikki kerrosvälit kävelemällä ylhäältä alaspäin. Toki siinä on taakkaa myös mukana. Postit siinä kädessä kautta repussa mukana, niin siinä on tietenkin hieman eroa.

Erityisesti asukkaita harmitti se, että heidän mukaansa asiasta ei ilmoitettu asianosaisille ollenkaan. Postia ei vain jaettu.

Asiakaspalvelujohtajan mukaan rappuun oli viety ilmoitustaululle ja ulko-oveen tiedote asiasta. Huhtala kuitenkin myöntää, että enemmän olisi voitu tehdä.

– Toki olisimme voineet myös sitten jakaa ehkä jokaiseen asuntoon nämä tiedotteet.

Postin hakuun kuluu aikaa miltei tunti

Nyt asukkaiden on tullut noutaa postinsa kauppakeskus Redistä asiamiespostin yhteydestä.

Helsingin seudun liikenteen reittioppaan mukaan nopeimmillaan kerrostalolta kauppakeskukseen pääsee 17 minuutissa. Eli pelkästään matkoihin kuluu 34 minuuttia. Tähän tulee Postissa jonottaminen päälle.

Moni kokee tämän melko työlääksi ja aikaa vieväksi.

Posteja säilytetään Huhtalan mukaan 14 vuorokautta, jonka jälkeen posti palautetaan lähettäjälle.

Asukkaiden mukaan Postia ei ole voinut noutaa, sillä tästä postin siirtymisestä Rediin ei ole ollut tietoa.

Korvaushakemuksen voi tehdä netissä

Ikäväksi tilanne muuttuu silloin, jos esimerkiksi laskun eräpäivä on umpeutunut ja tilanteesta on seurannut asukkaille kustannuksia tai muuta hankaluutta.

Joissain tilanteissa on mahdollisuus hakea korvauksia Postilta.

– Toki jokainen tapaus sitten katsotaan sitten asia kerrallaan. Neuvoisin tässä tapauksessa olemaan netin kautta yhteydessä meidän asiakaspalveluumme ja täyttämään netin kautta meidän korvaushakemuksen. Sitä kautta sitten asia lähtee ratkeamaan.

Huhtalan mukaan Postia on alettu jakaa kerrostaloon viime perjantaista lähtien.

MTV Uutisten tavoittaman asukkaan mukaan Postia ei ollut kuitenkaan tullut vielä ainakaan tiistaiaamuun mennessä.

Katso myös: Väärinjaettujen postien palauttaminen jää vastaanottajan vastuulle, eikä asia ole yksinkertainen – näin tilanteessa tulisi toimia

Väärinjaettujen postien palauttaminen jää vastaanottajan vastuulle, eikä asia ole yksinkertainen – Live kertaa ohjeet kyseisien tilanteiden varalle 5:15

Lue myös:

    Uusimmat