Mainos

Kerrostalokoti Tammerkosken rannalla

Tämän kodin emäntä on esteetikko ja kodin kauneus on hänelle äärimmäisen tärkeää. Hän on aina nauttinut kodin sisustuksesta mutta kaikki omakotitalosta tuodut kalusteet eivät sellaisenaan sopineet uuteen ympäristöön. Avuksi pyydettiin sisustusarkkitehti Kristiina Mäkelä joka sai solmukohdat aukeamaan.

Olohuoneen kalustuksessa oli tärkeää ottaa huomioon kaunis maisema, jota haluttiin ihailla myös sisällä. Entinen sohva verhoiltiin uudelleen ja hankittiin toinen samanlainen, että saatiin muodostettua hyvä istuinryhmä. Se koottiin suurella Hanna Korvelan villamatolla.

Moderni sohvapöytä ja lipasto ikkunan alla ovat pähkinäpuuta. Antiikkiesineiden, rokokootuolien ja aitojen mattojen yhdistäminen moderneihin huonekaluihin on onnistunut hienosti. Kevyet kukkaverhot ikkunoissa ja kevään vihreät sohvatyynyt ovat Designers Guildin mallistosta

Historian havinaa huonekaluissa

Parvekkeen oven vieressä on hieno ryhmä vanhoja huonekaluja. 1700- ja 1800-lukujen vaihteesta oleva rokokookello on ranskalainen aarre. Samaa kuninkaallista tyyliä on kulta kuvioisessa verhossa. Hillityn tapetin moiré kuosi antaa seinälle eloa ja arvokkuutta.

Huoneistossa on kaksi parveketta. Tammerkoskelle päin olevalla parvekkeella viihdytään töiden jälkeen ihailemassa Unescon maailmanperintölistallekin pyrkivää kansallismaisemaa, otetaan ehkä pienet nokkaunet ja juodaan kahvit.

Olohuoneen päässä on ruokailutila ja ruokailutilan vieressä on tyylikäs keittiö. Materiaalina on pähkinäpuu, joka on lakattu aivan kiiltäväksi.

Kuparikattilat ovat tuliainen Nizzasta. Ne ovat käyttöä varten, mutta niin kauniit, ettei niitä oikein raaskita kuluttaa. Kodin toinen parveke on keittiön lähellä. Kuumana päivänä täällä on mukavampi istua ja kahvitella. Ja kukkia on tietysti pienen puutarhan verran.

Ilahduttaa jokaisena päivänä

WC on samaa korkeakiiltoista pähkinäpuuta kuin keittiökin. Suuret peilit, aito matto ja Starkin suunnittelema Ghost tuoli tekevät wc:stä luksus tilan.

Makuuhuone on harvinaisen suuri, mutta se yhdistettiinkin kahdesta huoneesta.

Entinen toisen huoneen oviaukko on nyt kaunis lasitiiliseinä. Huoneessa on tilaa suurelle vaatekaapille mukavalle nojatuolille, kukille ja kauniille esineille, ilman että tavaraa tuntuisi olevan liikaa. Lasijalkainen valaisin on Josef Frankin suunnittelema, sen rouva osti Tukholmasta Svensk Tennistä.

Koko asunto huokuu harmoniaa ja rauhaa sekä kauneutta. Jaksaako siitä olla iloinen vielä neljän vuoden jälkeenkin?

– Joka päivä kun tulen kotiin tulen niin onnelliseksi kauniista kodistamme, kyllä se jaksaa vieläkin ilahduttaa todella jokaisena päivänä, rouva sanoo hymyillen.

Sisustusarkkitehti SIO Kristiina Mäkelä, www.kminteriors.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.