Kerjääminen jakaa ehdokkaat – vaalikone näyttää ehdokkaasi kannan

Puolueiden kannat kerjäämiseen vaihtelevat suuresti. Vahvinta kieltämisen kannatus on perussuomalaisten ehdokkaiden keskuudessa, vasemmistoliittolaiset taas vastustavat ehdotusta.

MTV:n vaalikone

MTV:n vaalikoneen kysymyksiin on vastannut yli 1500 eduskuntavaaliehdokasta.

Etsi ehdokasta ja tutustu tarkemmin MTV:n vaalikoneeseen täältä.

Löydät kaikki MTV:n vaaliuutiset osoitteesta www.mtv.fi/vaalit.

MTV:n vaalikoneessa esitettiin ehdokkaille väite "Kerjääminen tulee kieltää". Hieman alle puolet kaikista ehdokkaista on joko eri tai jokseenkin eri mieltä väitteen kanssa. 38 prosenttia on joko samaa tai jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa. Ehdokkaista 13 prosenttia ei ottanut väitteeseen kantaa puolesta eikä vastaan.

Perussuomalaista 73 prosenttia on samaa mieltä väitteen kanssa ja 13 prosenttia jokseenkin samaa mieltä. Muutos 2011 ehdokkaista 76 prosenttia on vähintään jokseenkin samaa mieltä väitteen kanssa. Vastaava osuus kokoomuksen ehdokkaista on 64 prosenttia.

– Organisoitu kerjääminen ja siihen liittyvä kerjäläisten hyväksikäyttö tulee kieltää. Ihmiskauppaa ei tule sallia, toteaa perussuomalaisten ehdokas Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Väite: Kerjääminen tulee kieltää

Vähäisintä tukea väite saa vasemmistoliiton piirissä, jonka ehdokkaista 64 prosenttia on eri mieltä ja 19 prosenttia jokseenkin eri mieltä väitteen kanssa. Myöskään SKP:n ja vihreiden ehdokkaat eivät kannata kieltämistä. Näiden lisäksi SDP:n, piraattien ja RKP:n ehdokkaista yli puolet on eri tai jokseenkin eri mieltä väitteen kanssa.

– Kerjäämisen kiellolla ainoastaan lakaistaan ongelmat pois silmistä, kommentoi vasemmistoliiton ehdokas Vaasan vaalipiiristä.

Hajanaisin kanta kerjäämiseen on keskustan, itsenäisyyspuolueen ja kristillisdemokraattien parissa, joissa kumpikaan kanta ei saa yli puolta ehdokkaista puolelleen.

– Kerjäämistä ei tule kieltää, mutta sen organisointi tulee kriminalisoida, vaatii kristillisdemokraattien ehdokas Pirkanmaan vaalipiiristä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja