Mainos

Keran rahoituksen kysyntä vilkasta

Kera Oyj myönsi vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla pk-yrityksille luottoja ja takauksia runsaat 1,1 miljardia markkaa. Tästä noin 93 prosenttia oli riskirahoitusta. Alkuvuonna rahoitetuissa hankkeissa arvioidaan syntyvän noin 6000 uutta työpaikkaa.

Rahoitustarjouksista 61 prosenttia kohdistui teollisuusyrityksille. Vilkkainta rahoituksen kysyntä oli metallituoteteollisuudessa, sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa sekä puuteollisuudessa.

Keran pienlaina on kohonnut parin vuoden aikana menestystuotteeksi, samoin viime vuoden alussa käyttöön otettu naisyrittäjälaina. Pienlainoja myönnettiin 115 miljoonaa ja naisyrittäjälainoja 55 miljoonaa markkaa. Keskimääräinen lainakoko oli 77 000 markkaa. Kera on esittänyt valtiovallalle pien- ja naisyrittäjälainakiintiöiden nostamista seuraavassa lisäbudjetissa.

Kesäkuun välitilinpäätöksen ennakkotiedot kertovat yhtiön kannattavuuden parantuvan viimevuotisesta. Hyvää tuloskehitystä selittävät vähäiset luottotappiot ja kustannusten aiempaa tehokkaampi käyttö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.