Keräilijä maksoi 125-vuotiaista farkuista noin 85 000 euroa – eikä niissä ole edes vyölenkkejä

Keräilijä osti hyväkuntoiset, 125-vuotiaat farkut käsittämättömään hintaan. 

Video neuvoo, miten löydät istuvat farkut!

Näissä 125-vuotiaissa Leviksissä ei ole edes vyölenkkejä. Se ei kuitenkaan estänyt aasialaisostajaa maksamasta niistä huikeaa summaa.

Vintage-farkut myytiin noin sadan tuhannen dollarin hintaan. Summa on noin 85 000 euroa.

Omistaja ehti käyttää farkkuja vain muutaman kerran

Levi’s-farkut osti alun perin kaupan pitäjä Solomon Warner vuonna 1893. Niissä ei ole vetoketjua, vaan napitus; takataskujakin on vain yksi. Ne ovat kokoa 44.

Housut olivat vuosia säilytyksessä vaatearkussa. Warner ehti käyttää farkkuja vain muutaman kerran, koska hän sairastui pian hankittuaan ne.

– Kyseessä on joku, joka rakastaa vanhoja Leviksiä, huutokaupassa työskentelevä Daniel Buck Soules totesi melko itsestään selvässä lausunnossaan.

Farkkuja myytiin huutokaupalla jo 2016

Ostajan henkilöllisuus ja tarkka kauppahinta eivät ole selvinneet, sillä kyseessä ei ollut huutokauppa, vaan ostaja hankki housut itselleen yksityisesti. Ostaja kuitenkin lähetti edustajansa tarkistamaan farkkujen kunnon etukäteen.

Farkkuja myytiin huutokaupalla jo 2016, mutta teknisen ongelman vuoksi huutokauppa epäonnistui, kertoo New York Times. Omistaja päätti tämän jälkeen myydä housut ilman huutokauppaa.

Kalliista hinnastaan huolimatta ainakin farkut peittävät kaiken, toisin kuin uusi muotimalli, eikä niitä ole tarkoitettu käytettäviksi sepalus auki, kuten toisia muotifarkkuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja