Keniassa polttoainerekka törmäsi autoihin – yli 30 kuollut turmassa

Keniassa kymmeniä ihmisiä on kuollut kolarissa, jossa polttoainerekka jyräsi tieltään toistakymmentä autoa ja syttyi lopulta tuleen.

Myöhään eilen sattuneen turman raivaustyöt ovat edelleen kesken, mutta pelastustyöntekijät ovat löytäneet jo yli 30 ruumista. Loukkaantuneita on ainakin 50.

Turma sattui, kun rekan kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan pitkän alamäen päätteeksi Karaissa, lähellä Naivashan kaupunkia pääkaupunki Nairobin ja Nakurun yhdistävällä moottoritiellä. Silminnäkijöiden mukaan rekka tuli kovalla vauhdilla tiellä olleeseen hidasteeseen, minkä jälkeen kuljettaja menetti sen hallinnan ja auto syöksyi päin vastaantulevia ajoneuvoja räjähtäen lopuksi tulipalloksi.

Liekkimeri nielaisi muun muassa pikkubussin ja poliisiauton.

– Tämä on kauhistuttava onnettomuus. Ihmiset ovat täysin palaneita: osa paloi autoihinsa ja loput paetessaan liekkejä, kuvaili paikan päällä ollut poliisi.

Nairobista Nakuruun ja sieltä edelleen Ugandaan johtava tie on pahamaineinen: vuonna 2009 yli sata ihmistä kuoli ja 200 loukkaantui, kun polttoainerekka kaatui ja ihmiset tulivat valuttamaan siitä itselleen polttoainetta. Polttoaine räjähti ja ihmiset jäivät liekkien saaliiksi.  

Lue myös:

    Uusimmat