Keniassa 49 ihmistä kuollut kuorma-auton suistuttua väkijoukkoon – vakavasti loukkaantuneita kymmeniä

Ainakin 49 ihmistä on kuollut kuorma-auton suistuttua väkijoukkoon ja muita ajoneuvoja päin Keniassa, kertovat paikallisviranomaiset.

Lisäksi ainakin 30 ihmistä on loukkaantunut vakavasti ja kuljetettu sairaalahoitoon. Uhrien lukumäärän pelätään vielä kasvavan, sillä ihmisiä pelätään esimerkiksi olevan loukussa.

Viranomaisten mukaan kuorma-auton kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan ja törmäsi kahdeksaan muuhun ajoneuvoon, useisiin moottoripyöriin sekä tien laidalla olleisiin jalankulkijoihin ja katumyyjiin.

Paikallisen Punaisen Ristin mukaan pelastustöitä vaikeuttaa voimakas sade.

Kenian liikenneministeri Kipchumba Murkomenin mukaan pelastustoimien jälkeen tutkitaan, mikä aiheutti onnettomuuden. Maan presidentti William Ruto puolestaan on välittänyt surunvalittelunsa onnettomuuden uhrien omaisille.

Liikenneonnettomuudet yleisiä

Onnettomuuden silminnäkijöiden mukaan näky turmapaikalla on hirvittävä. Kuorma-auton kuvaillaan ajaneen kovaa vauhtia ja tööttäilleen, minkä lisäksi sen kuljettaja yritti silminnäkijöiden mukaan välttää törmäämästä muihin ajoneuvoihin ennen syöksymistä ihmisten sekaan.

– Voin vain sanoa, että olen onnekas ollessani hengissä koska näin, mitä tapahtuu. Olen hengissä siksi, että juoksin. Olen vain onnekas, sanoi yksi silminnäkijöistä.

Toisen silminnäkijän mukaan tilanne oli kaoottinen. Säikähtäneet ihmiset juoksivat ja kiljuivat, ennen kuin saivat kerättyä rohkeutta mennä auttamaan loukkaantuneita.

Keniassa liikenneonnettomuudet ovat yleisiä. Viime vuonna yli 4 600 ihmistä kuoli liikenteessä. Joulukuussa liikenneministeri Murkomen syytti korkeista onnettomuusluvuista inhimillisten virheiden lisäksi päihtyneenä ajamista sekä muuta piittaamattomuutta liikenteessä, kuten ylinopeutta.

Tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana runsaat 970 ihmistä kuoli liikenneonnettomuuksissa. Kuolintilastojen hienoisesta pienenemisestä on kiitelty hallituksen toimeenpanemaa valistusohjelmaa.

Juttua on päivitetty kello 12.49 uhrimäärän tarkennuttua.

Lue myös:

    Uusimmat