Kuohunta Kenian MM-joukkueessa jatkuu: kaksi urheilijaa sivuun dopingsotkujen takia

Kenialaiset kestävyysjuoksijat Michael Kibet ja Daniel Simiyu eivät saa osallistua Dohan MM-kisoihin dopingtestaukseen liittyvän sääntörikkomuksen takia, Kenian yleisurheiluliitto (AK) tiedotti tiistaina. 

Kibet ja Simiyu valloittivat kärkisijat Kenian MM-karsintojen miesten 5 000 metrillä ja saivat näin paikat Dohaan, mutta kansainvälisessä yleisurheiluliitossa IAAF:ssä etiikkaa valvoja yksikkö AIU ei kelpuuttanut kaksikkoa mukaan. 

AIU:n sääntöjen mukaan MM-kisoihin osallistuvalla urheilijalla pitää olla alla kolme kilpailujen ulkopuolella annettua dopingtestiä ja yksi kilpailujen yhteydessä annettu testi. Näin ei Kibetin ja Simiyun kohdalla ollut. 

– Vain Nicholas Kimeli ja Jacob Krop (maan karsintojen kolmas ja neljäs) edustavat meitä (5 000 metrillä) Dohassa, Kenian yleisurheiluliiton varapuheenjohtaja Paul Mutwii kommentoi. 

Kenian joukkueen ympärillä on riittänyt kohuja lähiaikoina. Saksalainen TV-kanava ZDF uutisoi sunnuntaina, että kaksi Kenian MM-joukkueen juoksijaa on jäänyt salaisessa kamerakuvassa kiinni neulasta käsivarressa. Saksalaismedian mukaan urheilijat tankkasivat kiellettyä dopingainetta Epoa. 

Noin 60 kenialaisurheilijaa on saanut rangaistuksen dopingiin liittyvistä rikkomuksista viimeisen viiden vuoden aikana – mukana muun muassa olympiavoittajat Asbel Kiprop ja Jemimah Sumgong.

Lue myös:

    Uusimmat