Mainos

Kendrick Lamar teki historiaa – voitti arvostetun Pulitzer-palkinnon

0:55

Pulitzer-palkinnot jaettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Yhdysvaltalainen rap-tähti Kendrick Lamar pokkasi Pulitzer-gaalassa sävelteoksen pystin DAMN.-albumillaan. Lamar on paitsi historian ensimmäinen räppäri, joka saa arvostetun palkinnon, myös ensimmäinen palkinnon pokannut muusikko, joka ei tee klassista musiikkia tai jazzia.

– Aika oli oikea. Olemme erittäin ylpeitä tästä valinnasta. Se tarkoittaa sitä, että tuomariston työtapa toimii niin kuin sen on tarkoitus – paras teos voitti Pulitzerin, tuomariston puheenjohtaja Dana Canedy arvioi palkintojen jakamisen jälkeen.

Pulitzer-gaalaa juhlitaan vuosittain ja ainakin puhekielessä palkinto mielletään usein nimenomaan journalistisia saavutuksia kunnioittavaksi. Palkintoja myönnetään kuitenkin kolmella alalla, sillä journalistien lisäksi palkitaan myös kirjallisia saavutuksia sekä sävelteoksia.

Pulitzer-palkintoja alettiin jakaa vuonna 1917 yhdysvaltalaisen journalistin, Joseph Pulitzerin, testamentin pohjalta. Nykyään palkintoja jaetaan yhteensä 21 eri kategoriasta, joista 14 on journalismista, kuusi kirjallisuudesta ja yksi musiikista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.