Kendrick Lamar teki historiaa – voitti arvostetun Pulitzer-palkinnon

Kendrick Lamar teki historiaa – voitti arvostetun Pulitzer-palkinnon 0:55

Pulitzer-palkinnot jaettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Yhdysvaltalainen rap-tähti Kendrick Lamar pokkasi Pulitzer-gaalassa sävelteoksen pystin DAMN.-albumillaan. Lamar on paitsi historian ensimmäinen räppäri, joka saa arvostetun palkinnon, myös ensimmäinen palkinnon pokannut muusikko, joka ei tee klassista musiikkia tai jazzia.

– Aika oli oikea. Olemme erittäin ylpeitä tästä valinnasta. Se tarkoittaa sitä, että tuomariston työtapa toimii niin kuin sen on tarkoitus – paras teos voitti Pulitzerin, tuomariston puheenjohtaja Dana Canedy arvioi palkintojen jakamisen jälkeen.

Pulitzer-gaalaa juhlitaan vuosittain ja ainakin puhekielessä palkinto mielletään usein nimenomaan journalistisia saavutuksia kunnioittavaksi. Palkintoja myönnetään kuitenkin kolmella alalla, sillä journalistien lisäksi palkitaan myös kirjallisia saavutuksia sekä sävelteoksia.

Pulitzer-palkintoja alettiin jakaa vuonna 1917 yhdysvaltalaisen journalistin, Joseph Pulitzerin, testamentin pohjalta. Nykyään palkintoja jaetaan yhteensä 21 eri kategoriasta, joista 14 on journalismista, kuusi kirjallisuudesta ja yksi musiikista.

Lue myös:

    Uusimmat