Erikoinen päätös: U2-laulaja Bono pääsi ensimmäisenä miehenä Vuoden nainen -listalle

Lehden listalla on totuttu perinteisesti näkemään vain tunnettuja naisnimiä.

Marraskuun 14. päivä Yhdysvaltain Los Angelesissa muistetaan jälleen Glamour-aikakauslehden valitsemia vuoden naisia. Tänä vuonna listalle päätyi myös todellinen yllätysnimi – U2-yhtyeen nokkamies Bono, 56, uutisoivat muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet ja Hollywood Reporter.

Erikoisen asiasta tekee se, että perinteisesti Glamour-lehden gaalassa on palkittu rohkeita ja eri aloilla ansioituneita naisia ja Bono, oikealta nimeltään Paul David Hewson, on mies.

– Olemme keskustelleet vuosia siitä, voisimmeko kunnioittaa miestä Vuoden naisena ja olemme aina jatkaneet asian harkitsemista. Miehethän saavat muutenkin paljon palkintoja, eivätkä ole vähemmistönä kunnioitettujen ja palkittujen joukossa, Glamour-lehden päätoimittaja Cindi Leive kommentoi Hollywood Reporterille.

Bono päätettiin kuitenkin lisätä palkintolistalle, sillä monet miehet tekevät paljon työtä myös tasa-arvon ja naisten oikeuksien hyväksi. Bono on esimerkiksi käyttänyt asemaansa erityisen huonossa asemassa ja taloudellisessa tilanteessa olevien naisten ja tyttöjen hyväksi.

Muita Vuoden nainen -listalla olevia julkisuuden henkilöitä ovat muun muassa laulaja Gwen Stefani, olympiavoittaja Simone Biles, raiskauksen uhri Emily Doe ja nuori monilahjakkuus Zendaya.

Lue myös:

    Uusimmat