Mainos

Kemiläistehtaassa rikkivetyvuoto, viisi sairaalaan, yksi altistunut vakavasti

Kemissä yksi ihminen on joutunut sairaalahoitoon, kun Stora Enson Veitsiluodon-sellutehtaalla sattui aamulla rikkivetykemikaalin vuoto. Pelastuslaitoksen mukaan altistuminen oli vakava, mutta loukkaantuneen tilasta ei ole tarkempia tietoja.

Pelastuslaitoksen mukaan rikkivetykaasulle altistui lisäksi neljä ihmistä. Kaksi kaasulle altistunutta kuljetettiin Kemin keskussairaalaan ja kaksi sai hoitoa tehtaan terveysasemalla.

Tehtaanjohtaja Juha Mäkimattilan mukaan onnettomuus tapahtui, kun huoltomiehet menivät korjaamaan rikkivetyputkea. Pelastuslaitoksen mukaan jostain syystä rikkivetyä pääsi vuotamaan putkesta sisätiloihin.

Pelastuspäällikkö Harri Paldanius Lapin pelastuslaitokselta ei arvuuttele, oliko miehillä asiaankuuluvat suojavarustukset käytössä.

Lähiseudun asukkaille ei aiheutunut vaaraa. Poliisi tutkii onnettomuuden syitä.

Hätäkeskus sai tehtaalle hälytyksen noin puoli kahdeksalta aamulla. Rikkivetykaasu on hengitettäessä myrkyllistä. 

Pelastuslaitokselta kerrottiin aiemmin, että osa sellutehtaan tiloista evakuoitiin ihmisistä ja eristettiin. Evakuoituja oli arviolta muutamia kymmeniä.

– Ei ole enää mitään räjähdysvaaraa, eikä ulkopuolisille ole vaaraa, Paldanius sanoi aamulla.

Rikkivetyä oli tuolloin kuitenkin vielä jonkin verran tehtaan sisätiloissa, ja pelastuslaitos tuuletti hajukaasuja pois.

– Koetamme saada kaasuja ohjattua hallitusti ulos, Paldanius kertoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.