Mainos

Talvivaaran kaivoksen rikkipalo: Metallituotanto pysähtyy päiviksi

Sotkamossa Talvivaaran kaivoksessa rikkivetylaitoksen tuotantolinjat on pysäytetty rikkipalon vuoksi. Kaivosta pyörittävän Terrafame Oy:n toimitusjohtajan Joni Lukkaroisen mukaan rikkivetylaitoksessa on kaksi tuotantolinjaa ja rikkipalo oli syttynyt toisella näistä. Toinenkin tuotantolinja ajettiin alas varotoimena.

Pelastuslaitoksen mukaan rikkivetykehittimen tulipalon sammutustyöt jatkuvat edelleen. Tilanne on hallinnassa. Kohteessa toimii edelleen Kainuun pelastuslaitoksen pelastusjoukkue sekä Terrafamen tehdaspalokunta.

Päivystävä palomestari Raisa Korhonen kertoo, että sammutustyöt edistyvät hitaasti, sillä rikki on vaikea sammutettava. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Palon vuoksi metallitehtaan tuotanto pysähtyy ainakin muutamaksi päiväksi, Lukkaroinen sanoo. Vahinkojen määrää on hänen mukaansa mahdoton arvioida tässä vaiheessa.

Rikkipalosta ei palomestarin mukaan aiheutunut vaaraa ihmisille. Muutamia kymmeniä ihmisiä kuitenkin evakuoitiin varotoimena vaara-alueelta.

Korhosen mukaan rikkipalo on synnyttänyt rikkidioksidia, mutta ei vaarallisia myrkkypäästöjä. Palopaikan lähellä on hänen mukaansa ollut vain satunnaisesti jotain pieniä päästöjä.

Tehdasalueella ja sen ulkopuolella mitataan edelleen, onko alueelle päässyt vaarallisia kaasuja.

Paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan kaivoksen muilla alueilla työt näyttävät jatkuneen normaalisti.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.