Kemikaalijätti Bayeria vastaan nostettu yli 18 000 oikeusjuttua Yhdysvalloissa kiistellystä rikkakasvien torjunta-aineesta – samoja tuotteita myynnissä myös Suomessa

Saksalaisen kemikaalijätti Bayerin mukaan sitä vastaan on nostettu yli 18 000 oikeusjuttua Yhdysvalloissa kasvinsuojeluaine glyfosaattia koskien.

Oikeusjuttujen kantajat väittävät rikkakasvien torjunnassa käytettävän glyfosaatin aiheuttaneen heille vakavia sairauksia, kuten syöpää.

Bayer kertoo tänään lähettämässään tiedotteessa, että se aikoo puolustaa itseään oikeudessa voimakkaasti.

Yhtiö on todennut aiemmin, että glyfosaattipohjaisia tuotteita voidaan käyttää turvallisesti ja että glyfosaatti ei ole syöpää aiheuttava.

Aiemmin tänä keväänä kasviensuojeluainetta valmistava, Bayerin omistama Monsanto-yhtiö joutuu maksamaan yli kaksi miljardia dollaria yhdysvaltalaispariskunnalle. Pariskunnan mukaan glyfosaattipohjainen Roundup -torjunta-aine aiheutti parille syövän. 

Roundupia myydään myös Suomessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja