Mainos

Kemijoen kestitysasia KKO:een

Kolme Pohjois-Suomen vesioikeuden jäsentä on valittanut korkeimpaan oikeuteen ns. Kemijoki Oy:n kestitysjutussa. Helsingin hovioikeus tuomitsi heidät viime marraskuussa tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska he olivat hovioikeuden mukaan ottaneet vastaan kestitystä Kemijoki Oy:ltä.

-Toivon mukaan terve järki voittaa, kommentoi yksi tuomion saaneista, vesioikeusinsinööri Mauri Kerätär valitusta.
Hän korostaa, että hovioikeuden päätös oli äänestysratkaisu. Omassa valituksessaan hän kertoo vedonneensa esittelijän ja hovioikeuden puheenjohtajan kantaan, jonka mukaan syytteet olisi pitänyt hylätä.

Kerätär sai jutussa hovioikeudelta varoituksen. Varoituksen sai myös vesioikeusinsinööri Veikko Perttunen. Vesioikeustuomari Seppo Kemppaisen tuomio oli 20 päiväsakkoa eli 5400 markkaa.

Tuomitut ovat osallistuneet vesioikeudessa päätöksiin, joissa Kemijoki on ollut osallisena. Puolustus on vedonnut mm. siihen, että kestitys on Lapissa tavanomaista. Sitä on puolustuksen mukaan tarjottu vain muutaman kerran, ja käytetyt rahasummat ovat olleet vaatimattomia. Kestitys on liittynyt mm. Vuotoksen tekoaltaaseen. Valitusaika korkeimpaan oikeuteen päättyi tiistaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.