Keke: Räikkösellä täysi mestaruusmahdollisuus

MTV3:n F1-asiantuntijan Keke Rosbergin mukaan Kiinan GP:n voittaneen Kimi Räikkösen mestaruusmahdollisuudet elävät yhä. Rosberg muistuttaa kuitenkin, että suomalaiskuljettajan maailmanmestaruuteen tarvitaan käytännössä Lewis Hamiltonin täydellinen epäonnistuminen myös kauden päätöskilpailussa Brasiliassa.

- Nyt osoittautui, että Kimi oli aina oikeassa, kun hän sanoi, että hän ei ole vielä luovuttanut. Ja vaikka on hyvin epätodennäköistä, että molemmat McLarenit jäisivät jalkoihin Brasiliassa, niin teoriassa Kimillä on täysi mahdollisuus voittaa yhä maailmanmestaruus, Rosberg toteaa MTV3:lle.

Rosbergin mukaan McLarenin ja Ferrarin välisistä voimasuhteista Brasilian GP:ssä on vaikea vielä todeta mitään, sillä viime kauden tulokset eivät ole vertailukelpoisia.

- Ei tiedä millaisilla renkailla siellä mennään. Nyt on ihan erilaiset rengassäännöt kuin viime vuonna, joten viimevuotista vertailua ei voi käyttää hyväksi. Tietysti aika-ajo jää varmastikin Ferrarin ja McLarenin väliseksi asiaksi. Se kumpi on sitten parempi, niin ei tässä vaiheessa ei pysty sanomaan, Keke sanoo.

Keken mukaan Räikkönen hyötyy kauden päätöskilpailussa siitä, että hänen tallikaverinsa Felipe Massa on ulkona mestaruustaistelusta.

- Kimi on tietysti hyvässä asemassa sen takia, että Massa tulee ajamaan Kimin puolesta. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, kumpi auto on parempi. Jos ajatellaan sellainen miellyttävä skenaario, että Ferrari olisi nopeampi ja meillä on Kimi ja Massa yhtäkkiä keulilla, niin sitten siitä kehittyy mielenkiintoinen tilanne. Tosin täytyy muistaa, että Hamilton on seitsemän pistettä Kimiä edellä, niin siinä ei oikein auta muu kuin Hamiltonin keskeytys, jotta Kimi mestaruuden voittaisi, Keke tietää.

Rosberg uskoo, että paineet saattavat vaikuttaa MM-sarjaa johtavan Hamiltonin suoritukseen Brasiliassa.

- Hamiltonilla on itse kehitettyjä paineita oman virheen takia. Tietysti painetta on nyt aika paljon. Kyllä se varmaan tiukan paikan tullen tulee vaikuttamaan, Keke uskoo.

Fernando Alonso on polttanut välinsä pahasti McLaren-tallin johdon kanssa sekä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa. Rosberg ei kuitenkaan usko tämä vaikuttavan kuljettajien suorituskykyyn kauden päätöksessä.

- Kyllä uskoisin, että McLarenin etiikka riittää niin pitkälle, vaikka Alonso ei varmasti tänä päivänä olekaan kaikkein suosituin tallissa, että hän tulee saamaan samanlaisen kohtalon kuin Hamiltonkin, Keke toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat