Räikkönen harmittelee "ihmehämärää hommaa"

Ferrari-kuljettaja Kimi Räikkönen myöntää, että hänen Kiinan GP:n voitonjuhliaan rajoitti mielipaha Japanin GP:ssä menetetyistä pisteitä.

- Joku kysyi multa, oliko se mun kaikkein makein voitto Ferrarilla. Se oli mun eka voitto tässä tiimissä sateessa ja siitä tuli tosi mukavat fiilikset, mutta vieläkin paremmalta olisi tuntunut, jos sitä ihmehämärää hommaa ei olisi sattunut siellä Japanin starttihetkillä, Räikkönen totesi virallisilla nettisivuillaan Kiinan GP:n jälkeen.

Räikkönen joutui Fujin sateessa kurvaamaan kolmannella kierroksella ylimääräiseen renkaidenvaihtoon, kun välikelin renkailla lähtenyt Ferrari ei ollut saanut tietoonsa tuomariston ennen starttia antamaa määräystä siitä, että kaikkien piti aloittaa kisa täyden sadekelin renkailla. Räikkösen mukaan Ferrari-autosta olisi löytynyt voittovauhti Kiinan lisäksi myös Japanissa, mutta rengassählingin jälkeen Kimi ei yltänyt Japanissa kolmatta sijaa korkeammalle.

Räikkönen löytää kuitenkin kauden varrelta muitakin tapauksia, jotka verottivat hänen mahdollisuuksiaan MM-titteliin: Espanjassa ja Nürburgringillä koetut keskeytykset.

- Eihän tää mestaruus ole meidän käsissä ollut enää niiden kahden keskeytyksen jälkeen. Nytkin voidaan vaan hoitaa oma osuus parhaalla tavalla. Meidän täytyy saada autot siihen vauhtiin, että voidaan taistella kaksi ekaa paikkaa Brasiliasta, Kimi totesi.

Räikkösen mestaruushaave elää edelleen, huolimatta 7 pisteen takamatkasta kärkimies Lewis Hamiltoniin nähden.

- Japanin jälkeen ei näyttänyt niin hyvältä, mutta kun Kiina meni ihan kohdilleen, niin me päästään Brasiliaan sillai, että meilläkin taas toivo elää mestaruudesta, Räikkönen kommentoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat