Isä-Räikkönen: Kimi taikoo aina jostain lisää

Ferrarin F1-kuljettajan Kimi Räikkösen isä Matti Räikkönen luottaa vahvasti siihen, että hänen poikansa pystyy tiukassa paikassa taikomaan aina hieman lisää suorituskykyä.

- Kyllä se aina taikoo jostain vähän lisää. Olen kuullut tapauksista, joissa tiimikään ei olisi uskonut, että autolla pystyy ajamaan sellaisia tuloksia, mutta silti hän saa puristettua sen viimeisen pisaran, joka erottaa jyvät akanoista, Matti Räikkönen sanoi poikansa venymiskyvystä MTV3:lle.

Kimin voitto Kiinan GP:ssä lämmitti isän mieltä.

- Voitto sattui hyvää paikkaan. Voittoputki olisi voinut tulla kyllä aikaisemminkin, Matti Räikkönen totesi.

Matti Räikkönen vakuuttaa, ettei hyppinyt riemusta MM-sarjan kärkimiehen Lewis Hamiltonin keskeytettyä Kiinassa, mutta hän ihmetteli kovasti, miten McLarenille pääsi käymään sellainen virhe, että Hamiltonia pidettiin radalla liian kuluneilla renkailla.

- Kokeneempi kuski olisi tullut omapäisesti pois radalta. Kyseessä oli koko tiimin ja kuskin virhe. Käsittämätöntä, että tiimi otti tällaisen tietoisen riskin, Matti Räikkönen äimisteli.

Matti Räikkönen tietenkin toivoo Kimin juhlivan kahden viikon kuluttua ajettavan Brasilian GP:n jälkeen maailmanmestaruutta.

- Eletään erittäin mielenkiintoisia hetkiä. Mikään ei ole varmaa ennen kuin ruutulippu on heilunut Brasiliassa.

Edellisen kerran Kimillä oli mahdollisuudet mestaruuteen kaudella 2003. Silloin Kimi otti päätöskisassa 7 pisteellä kiinni Michael Schumacheria, mutta se ei riittänyt mestaruuteen. Nyt 7 pisteen eron kurominen päätöskisassa nostaisi Räikkösen Hamiltonin edelle MM-sarjassa. Matti Räikkönen muistuttaa, että tänä vuonna MM-taisto on edelliskertaa vaikeampi, koska Hamiltonin lisäksi vastustajana on myös Fernando Alonso, joka on 3 pistettä Kimiä edellä.

- Nyt se on tuplaten vaikeampaa. Kahdelle kuskille ei voi tapahtua jotain, jos ei sitten satu samanaikaisesti, Matti Räikkönen viittasi McLaren-kuskien tulehtuneiden välien mahdolliseen heijastumiseen radalle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat