Keikoille paluu jännittää Irinaa – unohti sanat tauon jälkeen

Laulaja Irina on elänyt viime vuodet tavallista kotiäidin elämää – ja kirjoittanut samalla tekstejä uudelle levylleen.

Neljä menestyslevyä julkaissut Irina on viettänyt hiljaiseloa viimeiset kolme ja puoli vuotta ja keskittynyt äitiyteen. Nyt hän on kuitenkin palaamassa tauoltaan helmikuun lopussa julkaistavan Askeleita-levyn ja maaliskuussa starttaavan kiertueen myötä.

– Keikkoja jos jotain on ollut hirveä ikävä. Monista faneistani on vuosien myötä tullut minulle läheisiä, joten on ihanaa päästä kuulemaan, mitä heille kuuluu, Irina iloitsee.

Edellisestä kunnon keikkarupeamasta on kulunut reilu kaksi vuotta.

– Teimme kesällä yhden yksittäisen keikan uuden Dtm-ravintolan avajaisissa, ja kun näin kaikki tutut naamat eturivissä, tajusin miten kova ikävä minulla on lavalle ollut, hän selittää.

Keikan alussa jännitys tosin purkaantui pieninä muistiongelmina.

– Ensimmäinen keikka tauon jälkeen jännittää jotenkin ihan eri tavalla. Alussa menee pasmat sekaisin ja iskee paniikki. Aloitimme keikan uuden levyn Koko kuva -kappaleella, ja jotenkin se uuden biisin esittäminen pisti jännittämään. Unohdinkin sitten heti toisen kappaleen alussa sanat, Irina nauraa.

Irina on tehnyt uuden levyn kappaleet yhdessä bändinsä kanssa, lukuun ottamatta yhtä Apulannan Toni Wirtasen tekemää sävellystä. Yhden kappaleen teksti on hänelle erityisen tärkeä.

– Minulle henkilökohtaisin teksti on slovarissa Mitä kesken jäi. Se kertoo toisen ihmisen menettämisen pelosta. Kun lähtee perustamaan perhettä, alkaa miettiä sellaisia asioita, toivoa, että itse ja se toinen pysyy hengissä. Että kumpikaan ei jäisi siihen tilanteeseen yksin, Irina selittää.

Lapsiluku on täynnä

Irinalla on miehensä kanssa vuonna 2008 syntynyt tytär ja juuri kaksi vuotta täyttänyt poika. Tulevan kiertueen keikkailtoina lapset ovat joko yökylässä mummolassa tai mukana äidin kiertueella.

– Mieheni on mukana keikoilla, joten lapset eivät voi jäädä kotiin. He tulevat hoitajan kanssa mukaan silloin, kun eivät mene mummolaan.

Irina on huomannut, että hänestä on äitiyden myötä tullut tehokkaampi myös työasioissa.

– Kun aikaa luoda ja tehdä on vähän, osaa sen myös käyttää paremmin hyväksi. Luulen, että osaan sen takia ottaa myös keikoista ilon irti entistä paremmin. Kun olen lavalla, se on täysin minun omaa aikaani, ja aion nauttia siitä täysillä, hän kuvailee.

Nyt Irina toivoo vain, että voi jatkaa uraansa niin pitkään kuin mahdollista. Äitiyslomalle hän ei ole suunnitellut enää jäävänsä.

– Kyllä lapsiluku on nyt täynnä. Olen liian vanha rupeamaan suurperheen äidiksi, Irina nauraa.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja