Keikkalavoille palaava Anna Eriksson: Jatkuva itsensä ylittäminen jännittää

Pian pitkältä keikkatauolta palaava Anna Eriksson odottaa syksyn konserttikiertuettaan innolla, vaikka lavalle nouseminen myös jännittää konkarilaulajaa.

Toukokuun puolivälissä äidiksi tullut Anna Eriksson tekee pikkuhiljaa paluuta muusikon arjen pariin. 23.8. julkaistava tuplakokoelmalevyAnnan vuodet saa syksyllä tuekseen Suomea halkovan konserttikiertueen, jolle mukaan lähtee myös laulajattaren muutaman kuukauden ikäinen vauva.

Vaikka tauosta nauttinut Eriksson ei myönnä ehtineensä vielä varsinaisesti kaivata takaisin lavoille, tuntuu töiden pariin palaaminenkin jo hyvältä. Omiaan paluuinnon nostattamiseen on ollut tuoreen sinkun, ranskalaisesta Je Suis Malade -kappaleesta tehdyn suomenkielisen version saama ylistävä palaute.

Eriksson kertoo kynäilleensä Teit Minusta Sairaan -kappaleen sanat itse, melko uskollisesti alkuperäisversion tekstin mukaan.

– Ihmiset on kuulemma tykänneet hirveästi ja itsekin kävin muutamat Youtube-kommentit lukemassa. Tuntuu hirvittävän hyvältä, olen yllättynyt positiivisesti. Tosi, tosi hienoa, Eriksson iloitsee.

Esiintymisjännityksen selättäminen vaatii työtä

Keikkalavoille nouseminen pitkän tauon jälkeen jännittää jopa vuosikausia ihmisten edessä kappaleitaan tulkinnutta Erikssonia. Laulajan mukaan keikkatauon pituudella ei ole merkitystä – oli takana sitten lyhyempi tai pitempi paussi, lavalle palaaminen vaatii aina tietyn oman pään sisällä käytävän prosessin.

– Eihän sitä tietenkään esiintyisi jos siitä ei nauttisi, mutta ensin pitää uudelleen päästä siihen moodiin että uskaltaa mennä ihmisten eteen. Pieni kynnys ja jännitys on, kun pitää aina jollain lailla ylittää itsensä ja omat pelot ja epävarmuudet. Juuri ennen lavalle menoa sitä usein miettiikin, että miksi oikein laittaa itsensä näihin tilanteisiin, Eriksson nauraa.

Lopulta hetkelliset epävarmuuden tunteet kuitenkin väistyvät. Kun jännityksestä malttaa päästää irti, loppu sujuu parhaimmillaan kuin itsestään.

– Kun homma lähtee käyntiin, se on aivan oma lukunsa. Parasta on kun unohtaa esiintyvänsä. Musiikki vie ja kaikki tuntuu helpolta. Uskon että yleisöllekin on tärkeää juuri se, että kaikki näyttää ja tuntuu helpolta ja luontevalta vaikka se ei esiintyjälle aina sitä olisikaan.

(MTV3–IRINA MIKKOLA)

Lue myös:

    Uusimmat