Tuore äiti Anna Eriksson: Äitiydellä pelottelu ärsyttää

Toukokuussa esikoisensa synnyttänyt Anna Eriksson palaa pian keikkalavoille. Äitiys ei ole tuonut laulajan elämään suuria mullistuksia.

Toukokuun puolivälissä esikoisensa synnyttänyt Anna Eriksson vieraili torstaina Radio Novalla. Ensi viikolla Annan vuodet -tuplakokoelmalevyn julkaiseva laulaja on nauttinut kesästä rennoissa tunnelmissa, valmistautuen pikku hiljaa palaamaan töiden pariin pitkän keikkatauon jäljiltä.

– Kaikki mennyt hyvin, aika lailla sellaista on ollut kuin ajattelinkin. Töihin palaaminen tuntuu ihan hyvältä, vaikka onhan se aina sellainen pitkä henkinen prosessi, Anna kertoo Novan haastattelun jälkeen MTV3.fille.

Keikkatauostaan Anna kertoo ottaneensa kaiken irti rentoutumalla kotosalla nauttien läheisten ihmisten seurasta.

– Takana on rauhallinen kesä, kotopuolessa on oltu. Olen saanut viettää aikaa perheen kanssa vailla minkäänlaisia velvollisuuksia ja suorituspainetta. Se on ollut aivan erityistä ja erikoista.

Vauva mukaan kiertueelle

Syksyllä Annalla on edessään paluu yleisön eteen, kun nainen lähtee kiertämään Suomea konserttikiertueen merkeissä.

Paluu keikkalavoille sujuu uusissa tunnelmissa, kun kotona odottaa kolmikuukautinen vauva. Anna kuitenkin uskoo keikkailun ja lapsiperheen arjen sovittamisen onnistuvan, ja vauva lähteekin Annan mukaan kiertueelle.

– Olen vielä kesän ajan on yrittänyt olla ajattelematta työasioita, koska nyt lähden aika nopeasti töihin, moni kuitenkin pitää vuoden äitiysloman. Mutta se on tätä tämän työn kanssa ja kyllä tässä on muitakin kollegoita ollut samassa tilanteessa – PMMP:n tytötkin esimerkiksi olivat heti keikoilla, Anna miettii.

Asioiden helpottamiseksi kiertue on suunniteltu niin, että monesta paikasta pääsee ajamaan yöksi kotiin. Anna kertoo elämänsä noudattelevan muutenkin aika lailla samaa kaavaa kuin aiemminkin. Tämän vuoksi laulaja oudoksuukin turhan dramaattisia puheita siitä, kuinka kaikki äidiksi tulemisen myötä muuttuu. Erikssonin mielestä puheista saa usein kuvan, että arki tulee lapsen myötä muuttumaan jotenkin huonommaksi.

– Ei äitiys ole muuttanut minua ihmisenä mitenkään. Ärsyttää, että äitiydestä puhutaan siten, että sitten kaikki muuttuu – ihan kuin se olisi jotenkin huono asia. Mun mielestä se ei ole ollenkaan niin. Ehkä äitiyden myötä vain muuttuu vielä enemmän sellaiseksi kun oikeasti on, se paljastaa asioita, Anna selittää.

Hehkeänä ja hyväntuulisena Novalla pistäytynyt Anna kertoo huolehtivansa kunnostaankin samoin kuin aina ennenkin – terveellisillä elämäntavoilla. Himokuntoilu tai erikoiset ruokavaliot eivät laulajan arkeen kuulu.

– En tee kyllä mitään spesiaalia! Käyn kävelemässä ja syön terveellisesti, ihan perusruokaa.

(MTV3–IRINA MIKKOLA)

Lue myös:

    Uusimmat