Kehonkielen aakkoset

Kehonkieltä lukemalla saat helposti selville, onko mies aidosti kiinnostunut sinusta. Kehonkieli on myös kansainvälinen. Sen aakkoset pätevät niin Pinsiössä, Ponsassa kuin Pariisissakin. Tässä pikakurssi, jota voi hyödyntää vaikkapa terassilla istuessa.

Räpsivät ripset

Kun mies näkee jotain, mistä hän pitää, hän alkaa yleensä räpytellä silmiään tavallista kiihkeämpään tahtiin. Normaalisti räpäytämme silmiämme noin 20 kertaa minuutissa. Vastaavasti stressin tai jonkin muun emotionaalisen kiihottumisen johdosta räpyttelyjä voi minuutin aikana olla yli sata. Moinen silmien räpsiminen ei varmasti jää huomaamatta edes puoliksi sokealta naiselta.

Silmien räpyttely on varma merkki kiinnostuksesta, koska se on luonteeltaan refleksi. Räpyttelyn saa aikaan RAS eli retikulaarinen aktivaatiojärjestelmä. Se vapauttaa dopamiinia näkökeskuksiin, jotka säätelevät silmien räpytysrefleksiä. Dopamiini kiihdyttää refleksin syntymistä.

Kohoavat kulmat

Myös miehen silmäkulmat reagoivat, kun hänen katseensa osuu kiinnostuksen kohteeseen eli sinuun. Mies alkaa tuolloin nostaa ja laskea kulmakarvojaan. Liike kestää vain viidesosa sekuntia, joten sinä et välttämättä heti havaitse sitä. Liike kuitenkin toistuu aika ajoin, joten tarkkaavaisena naisena saatat lopulta huomata sen.

Laajenevat silmät

Yleensä pupillit reagoivat voimakkaaseen valoon ja pimeyteen, mutta ne laajenevat myös ihmisen havaitessa jotain kiinnostavaa. Tässä kohdin mies ja nainen reagoivat asioihin hiukan erilailla. Miehen ei tarvitse kuin katsoa kuvaa, jossa on kaunis nainen, niin hänen pupillinsa laajenevat. Mikäli nainen on alasti, miehen silmät lähes pyörivät päässä ja muistuttavat kooltaan golfpalloa. Kun nainen näkee hyvin varustetun uroksen uimahousuissa, myös hänen pupillinsa laajenevat. Naiset pupillit kuitenkin supistuvat, jos mies sattuu riisumaan uimahousunsa. Alaston mies ei hetkauta naista niin paljon kuin alaston nainen miestä.

Tutkimusten perusteella ihmiset tuntuvat havaitsevan laajentuneet pupillit yllättävän hyvin. Laajentuneet pupillit kiiluvat himoa ja suorastaan huutavat, että mies on ihastunut sinuun. Pyri siis tarkkailemaan miehen silmiä.

Avonaiset huulet

Charles Darwin kirjoitti jo vuonna 1872, että avonaiset huulet ovat laajentuneiden silmien kera selvä merkki kiinnostuksesta. Ihmisillä on tapana pitää julkisilla paikoilla huulensa yhdessä. Mikäli näkökenttään tulee henkilö, joka saa sydämemme hakkaamaan ylikierroksilla, alaleuan lihasten niin sanottu lihastonus alenee ja leuka valahtaa hiukan alas. Tämä johdosta suumme avautuu ja huulet raottuvat hetkeksi.

Oikeastaan mies näyttää ihastuessaan aika humoristiselta. Hänen silmänsä räpyttelevät kuin niissä olisi kilo irtosoraa, kulmakarvat tikkaavat edestakaisin, silmät laajenevat kuin pahemmassakin allergiassa ja leuka loksahtaa kiinni rintalastaan. Ei siis välttämättä mikään kovinkaan viehättävä näky, varsinkaan hetkenä, jolloin pitäisi näyttää ulkoisesti kaikkein parhaimmalta.

Asennossa seisten

Sinusta kiinnostunut mies pyrkii seisomaan mahdollisimman ryhdikkäästi. Hän vetää vatsaansa sisään, jotta jääkiekon MM-kisaturnausta seuraamalla syntynyt anti-sixpack näkyisi mahdollisimman vähän ja pyrkii puhkumaan sisään painuneen rintakehänsä niin ulos kuin sielu sietää. Jotkut miehet onnistuvat tässä muodonmuutoksessa toisia paremmin ja saavat luotua miehisen miehen imagon sinun silmissäsi.

Ovatko hiukset hyvin ja näkyykö kello?

Mikäli mies korjaa solmiotaan, takin tai paidan kauluksia ja hypistelee paidannappeja, toivoo hän totisesti, että sinä huomaisit hänet. Selvä merkki miehen kiinnostuksesta on myös se, että hän sukii ja pörröttää hiuksiaan. Psykologi Albert Scheflenin mukaan hiusten sukiminen tarkoittaa: ”Olen kiinnostunut sinusta. Pidän sinusta. Huomaa jo minut!”. Mies saattaa myös hypistellä kelloaan tai kultaketjuaan, jotta sinä kiinnittäisit huomiosi niihin ja erityisesti niitä hiplaavaan mieheen.

Vaeltavat silmät

Miehen ollessa lähellä sinua, hänen silmänsä vaeltavat pitkin vartaloasi ja pysähtyvät hetkeksi huuliisi, rintoihisi ja haaraväliisi. Mies toki tekee tämän vartaloanalyysin välittömästi, kun hän näkee vilauksenkin näyttävästä naisesta eli sinusta, mutta nyt hän suorittaa sen niin, että sinä varmasti huomaat sen.

Jotkut naiset käsittävät tämän signaalin täysin väärin. He luulevat, että mies mittailee heitä kriittisesti päästä varpaisiin. Todellisuudessa mies viestii tällä eleellä, että hän harkitsee naista mitä suurimmassa määrin petikumppaniksi. Mies on siis luokitellut sinut jo aikoja sitten paikan parhaaseen A-luokkaan. Nyt on vain kyse julkisesta vokottelusta.

Haarat levällään ja olut kuumana

Mikäli mies istuu sinua vastapäätä ja levittää jalkansa, hänen tarkoituksenaan on osoittaa sinulle, mitä siellä alakerrassa oikein olisi tarjolla. Sieltähän voi tietysti löytyä kaikkea prinssinakista HK:n siniseen tai Tapolan mustaan.

Miehillä on myös hauska tapa puristella ja pyöritellä lasia/pulloa kädessään, kun he alkavat olla naiseen totaalisen kuumana. Lasi symbolisoi tuolloin miehille naisen rintoja, joita he juuri kyseisellä hetkellä mielellään hyväilisivät. Mikäli lasissa oleva olut alkaa kiehua, on se viimeistään selvä merkki siitä, että mies käy sinuun seksuaalisesti kuumana kuin beduiinin turbaani Saharan aavikon helteessä.

Etunoja ja ojennettu käsi

Mies voi rohkeutta kerättyään tehdä ratkaisevan siirron ja asettua tuolinreunalle istumaan, jotta hän pääsisi edes hitusen lähemmäksi sinua. Hän saattaa myös nojautua sinua kohti. Eteenpäin nojautuminen on jälleen totaalisen varma vihjaus siitä, että mies on täysin vallassasi. Kyseinen toiminta on nimittäin alitajunnaista. Sen saa aikaan orientaatiorefleksi (OR). OR aiheuttaa sen, että tietyt vartalon lihakset jännittyvät ja ihminen kallistuu automaattisesti kohti kiinnostuksen kohdetta. Refleksin vaikutus on helppo havaita esimerkiksi keskustelun tai luennon aikana. Ne ihmiset, joita käsiteltävä aihe kiinnostaa, ovat järjestäen kallistuneet puhujaa kohti.

Mikäli mies ojentaa kätensä sinua kohti, hän toivoo kovasti sinun tulevan luokseen. Tässä vaiheessa voit viimeistään vastata kutsuun tai ilmaista hänelle, ettei hän tällä kertaa kiinnosta sinua.

Teksti: Kari Heusala

Lähde: Love Signals, David Givens.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja