Kehitysyhteistyön kannoissa tapahtunut lähentymistä – Orpo: "Nyt on se meininki, että laitetaan kokoon hallitusohjelmaa"

Petteri Orpo hallitusneuvotteluista: "Toivon, että ensi viikolla on valmista" 10:43
Hallituksen muodostaja, kokoomuksen Petteri Orpo summaa tiistain neuvottelupäivää.

Kokoomuksen puheenjohtaja ja hallituksen muodostaja Petteri Orpo kertoi hallitusneuvottelujen etenemisestä tiistai-iltana.

Orpon mukaan tilanne ei ole muuttunut ja isoissa asioissa edetään. Neuvotteluissa työstetään vielä työllisyyskysymyksiä, kehitysyhteistyötä sekä ilmastopäätöksiä. 

Kehitysyhteistyön osalta kannat ovat vielä kaukana toisistaan, mutta lähentymistä on tapahtunut.

Meillä on täällä nyt se meininki, että laitetaan kasaan tätä hallitusohjelmaa, Orpo kertoi Säätytalolla.

Orpo toivoo, että hallitusneuvottelut saadaan maaliin ensi viikolla. Koko hallitusohjelma on aikomus julkistaa kokonaan ensi viikolla neuvotteluiden päätyttyä.

– Nyt, kun olemme näin pitkällä ja on niin paljon niitä asioita, jotka riippuvat toisista päätöksistä, taitaa olla parempi, että laitetaan tämä maaliin ja julkaistaan sitten koko ohjelma kerralla, Orpo sanoo.

Puheenjohtajat ovat tiistaina hyväksyneet muun muassa viestintä- ja digitalisaatiopaperin sekä saaneet "lähes maaliin" kunta- ja hallintopolitiikan paperin. 

– Sitten on yksittäisiä kysymyksiä, mitä ei kannata luetella, mutta ne ovat pienempiä asioita, jotka ovat joissakin reformipöydissä olleet keskeneräisiä ja niihin on haluttu puheenjohtajien kanta, Orpo totesi. 

Voit katsoa Petteri Orpon tiedotustilaisuuden ylläolevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat