Mainos

Kehitysvammaisten asuntolaa vastustaneet naapurit peruivat valituksensa – Tulevan asukkaan äiti: ”Meinaa ihan itku tulla”

Kirkkonummelle kaavailtua kehitysvammaisten asumisyksikköä koskeva valitus on vedetty pois.

Kirkkonummen Sepänkankaalle rakennettava kehitysvammaisten asumisyksikkö nousi keskiviikkona otsikoihin naapureiden voimakkaan vastustuksen takia.

Rakennushanke oli vaarassa viivästyä, sillä asukkaat olivat jättäneet valituskirjelmän Helsingin hallinto-oikeuteen. Heidän mukaansa kehitysvammaisten asumisyksikkö ei sovi lapsivoittoiselle asuinalueelle.

Rinnekoti-Säätiön mukaan lähialueen asukkaiden tekemä valitus Sepänkannaksen rakennushankkeeseen liittyen on pyydetty vetämään pois.

– Tämä on hyvä uutinen kirkkonummelaisten kehitysvammaisten nuorten kannalta. Kirkkonummella on tarve kehitysvammaisten asumispalveluille, sillä useampi aikuistuva nuori odottaa jonossa, että oma tuettu asumispalvelu löytyisi, Rinnekodin asiakkuusjohtaja Jaana Laaksonen sanoo tiedotteessa.

Hän kertoo olleensa yllättynyt asumiskeskukseen kohdistuneesta vastustuksesta, vaikka ilmiö ei ole uusi.

– Tämä kertoo vain siitä, että YK:n yleissopimusta vammaisten ihmisten oikeuksista ei ilmeisesti tunneta vielä riittävästi.

Rinnekoti-Säätiön uusi asumispalveluyksikkö Kirkkonummen Sepänkankaalle on tarkoitus avata kesällä 2018.

"Tämä on ihana uutinen"

MTV Uutiset haastatteli eilen Tuija Salmista, jonka tytär Noora odottaa muuttoa Sepänkankaalle. Salminen otti uutisen valituksen peruuntumisesta liikuttuneena vastaan.

– Meinaa ihan itku tulla, tämä on ihana uutinen, hän sanoo.

– Ainoa mitä me olemme halunneet on, että oikeus toteutuu ja rinnakkaiselo naapureina onnistuu.

Salminen on iloinen siitä, että aihe on herättänyt keskustelua ja saanut myös kuntapäättäjät ottamaan kantaa asiaan. Ennen kaikkea hän on onnellinen siitä, että Noora pääsee ensi kesänä omaan kotiin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.