Mainos

Käytitkö ilmaisemaan iloa? Ei kannattaisi – tämä hymiö ymmärretään usein väärin

Hymiötä, joka virnistää hampaat näkyen, tulkitaan usein väärin.

Kuten monet meistä jo tietävät, kaikki hymiöt eivät näy kaikissa puhelimissa. Joskus some-statuksen perässä on vain kysymysmerkkien täyttämä neliö – tai pelkkää tyhjää. Osa hymiöongelmista kuitenkin liittyy siihen, miten mikäkin hymiö tulkitaan!

Minnesotan yliopiston tutkijoiden mukaan hymiötä, joka virnistää hampaat näkyen ja silmät kiinni, tulkitaan yleisimmin väärin.

Esimerkiksi Facebookissa, Twitterissä ja Applen laitteissa hymiö vaikuttaa irvistävän tuskaisasti. HTC:n, Samsungin ja LG:n laitteissa se näyttää iloiselta, kertoo Gizmodo.com.

Monissa laitteissa on myös kaksi samantapaista hymiötä, joista toinen vaikuttaa hilpeämmältä kuin toinen.

FB-keskustelu

Tutkijat pyysivät koehenkilöitä antamaan virnistyshymiölle arvosanan voimakkaasti negatiivisesta (-5) voimakkaasti positiiviseen (+5). Applen laitteessa virnistyshymiö sai arvosanan -1; useissa muissa yhteyksissä arvosana oli yli 3.

Erikoista kyllä hymiötä tulkitaan usein väärin myös silloin, kun käyttäjä lähettää sen toiselle samassa viestintävälineessä.

Löytö on merkittävä, koska suuri osa some-kielestä on hymiöitä. Esimerkiksi Instagram-kuvienjakopalvelussa käytetyistä kirjoitusmerkeistä noin puolet on jo hymiöitä.

Entä ne selfiet sitten?

2:39

Lähde: Gizmodo.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.