Mainos

Käveletkö koroissa päivittäin? Katso, mikä kenkä on huonoin jalallesi

Asiantuntijat arvioivat kenkien hyvät ja huonot puolet.

Korkeita korkoja syytetään usein jalkojen pilaamisesta. Muutkaan kengät eivät välttämättä ole sen parempia, kertoo Huffington Post.

Mukavuus ei ole kaikki kaikessa: varpaiden tulisi voida liikkua kengässä luonnollisesti, ja kahden sentin paksu korko tasapainottaa askelta. Pohjan tulisi olla tukeva. Lehden haastattelemat asiantuntijat arvioivat kenkien hyvät ja huonot puolet!

Huonoin: Stilettikorko, yli 5 cm

Kaikki korot eivät ole samanlaisia, mutta yli viisisenttinen stilettikorko on lehden asiantuntijoiden mukaan huonoin vaihtoehto jalalle, sillä se vaihtaa kehon painopistettä. Stilettikorkoja kannattaisikin käyttää vain 2–3 tuntia kerrallaan.

Kesäiset rantasandaalit eli "flipflopit"

Muoviset, kesäisin suositut varvassandaalit ovat toinen huono vaihtoehto. Muoviläpyttimet eivät tue jalkapohjan pitkittäiskaarta, ja kenkiä täytyy usein pitää jalassa varpaita kipristämällä.

Ballerinat

Täysin litteä pohja voi tuntua ihanalta, mutta littana kenkä voi tehdä yhtä paljon tuhoa kuin korkea korko. Pohja ei vaimenna kävelyn aiheuttamaa tärinää lainkaan, ja usein ballerinat rusentavat varpaat kasaan. Balettitossut eivät sovi erityisesti lattealle jalkapohjalle.

Huonot lenkkitossut

Lenkkitossuja markkinoidaan urheilullisille ihmisille, mutta huonot "tennarit" tuntuvat jalassa liian mukavilta eivätkä tarjoa tukea. Huono lenkkitossu joustaa niin, että jalka pääsee liikkumaan kengässä vasemmalta oikealle. Tämä lisää nilkkavamman mahdollisuutta. Toisaalta huono lenkkari voittaa koko päivän hyvin korkeissa koroissa.

Sandaalit ilman nilkkaremmiä

Kenkä näyttää tukevalta ja tasapainoiselta, muttei tue nilkkaa. Litteä, sandaalimainen kenkä on melkein yhtä huono valinta jalalle kuin rantasandaali. Jos kengässä on korko, se saattaa pahentaa tilannetta, sillä korko ilman nilkkatukea lisää muun muassa venähdyksen mahdollisuutta.

Gladiaattorisandaalit

Remmein kiinnitettävät kengät ovat katseenvangitsija, ja ne ovat hieman parempi vaihtoehto kuin sandaalit. Varmista, että kenkä tukee jalkapohjan pitkittäiskaarta. Noin kolmen sentin korko on täysin litteää pohjaa parempi vaihtoehto.

Stilettikorko, alle 5 cm

Ongelma kengässä ei ole korkeus vaan itse korko. Se ei ole tukeva, ja nilkan nyrjäyttäminen kenkää käytettäessä on helppoa. 2,5 sentin korko voi kuitenkin tukea paremmin kuin balettitossu, ja tällainen korko sopii lattealle jalalle hyvin. Jos jalan kaari on korkea, korko voi olla huono valinta, sillä nilkka saattaa nyrjähtää.

COLOURBOX7149946

Leveä korko, yli 5 cm

Kun korko on paksu ja neliönmallinen, se on tasapainoisempi valinta. Paino jakautuu silti korkeassa korossa liikaa jalan etuosaan.

Leveä korko, alle 5 cm

Myös tämä korko rasittaa polvia ja selkää. Jokapäiväiseen käyttöön kenkä on parempi valinta kuin kymmenen sentin korko. Jos korko on leveä ja vain noin kaksisenttinen, se on lehden asiantuntijoiden mukaan hyvä valinta.

COLOURBOX14557956

Kiilakorkosandaalit

Kiilakorkosandaaleista tulee mieleen elämä rannalla, mutta kenkä on todellisuudessa oiva valinta ihmiselle, joka ei ole kovin pitkä. Muhkea korko tukee jalan kaarta koko jalkapohjan matkalta. Pohjamateriaaleista korkki tai kumi estävät myös turhaa tärähtelyä. Korko ei saa olla liian korkea.

Paras: Hyvät lenkkitossut

Hyvät lenkkitossut tukevat sekä nilkkaa että jalan pitkittäiskaarta. Kenkä ei taitu kahtia , ja sen pohja on paksu, mutta pehmustettu. Kenkä tukee jalkaa nilkasta varpaisiin asti.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.