Mainos

Kaurismäki käynnistää elokuvasyksyn

Syksyn ensimmäinen kotimainen elokuva Haarautuvan rakkauden talo saa ensi-iltansa tänään. Petri Karran samannimiseen romaaniin perustuvan elokuvan ohjaa Mika Kaurismäki. Karra vakuuttaa, että samasta nimestään huolimatta elokuva ja kirja ovat itsenäisiä teoksia.

– Ne eroavat toisistaan monin tavoin. Elokuvassa on sellaisia hahmoja ja juonikuvioita, joita ei kirjasta löydy. Myös lopetus on erilainen kirjassa ja elokuvassa. Kirja on enemmän minua itseäni, elokuva taas Mikan ja työryhmän tulkinta aiheesta eli avioerosta, Karra kuvailee.

Elokuvan päärooleissa nähdään Hannu-Pekka Björkman ja Elina Knihtilä, sivurooleissa vilahtavat mm. Irina Björklund, Tommi Eronen, Antti Reini ja Kati Outinen. Myös Epuistaan tunnettu Martti Syrjä vilahtaa taksikuskin roolissa.

– Se oli Mikan idea. Itse vaikutin lähinnä Björkmanin ja Erosen valintaan. Täytyy tunnustaa, että otin Hannu-Pekasta salaa mittoja jo romaania kirjoittaessani, Karra paljastaa.

Tavallisen miehen tulkki

Elokuvassa Juhani Heliniä näyttelevä Hannu-Pekka Björkman pääsee taas kerran sujahtamaan tavallisen suomalaisen miehen nahkoihin.

– Näitä tavallisia miehiä olen näytellyt tosiaan ennenkin, johtuen varmaan pyylevästä ja puolikaljusta olemuksestani. Pidän itse tällaisia rooleja antoisina, suomalaisesta miehestä löytyy monitasoisuutta, Björkman pohtii.

Pariterapeutti Helinin rooli vaati Björkmanilta ennakkoluulotonta asennetta.

– Jouduin opettelemaan kaksi uutta asiaa, rullaluistelua ja alastonkohtauksia. Kummatkin hirvittivät etukäteen. En ollut ennen kuvauksia koskaan rullaluistellut ja se näkyi, mutta niin oli tarkoituskin. En ollut myös aiemmin kuvannut alastonkohtauksia ja nyt niitä oli muutama. En yleensä jännitä mitään, mutta nyt kädet tärisivät, kun nuo kohtaukset oli kuvattu, Björkman tunnustaa.

Räiskyvä ero

Björkmanin vaimoa näyttelevä Elina Knihtilä pitää elokuvaa riemukkaana erokuvauksena.

– Se ei kuvaa eroamista realistisesti, sillä se ei ole sen tarkoitus. Koska kyseessä on draamakomedia, se kärjistää ja liioittelee monin tavoin. Aihekin on kyllä herkullinen, se miten ihmiset taantuvat viisivuotiaan tasolle, kun yrittävät lakaista käsittelemättömiä asioita maton alle, Knihtilä pohtii.

Haarautuvan rakkauden talon kuvaaminen oli Knihtilälle antoisa kokemus, pääasiassa työryhmän ansiosta.

– Me saimme Hannu-Pekan kanssa kemiat toimimaan ja myös yhteistyö ohjaaja Mika Kaurismäen kanssa oli hienoa. Jo se, että hän pyysi minua mukaan projektiin oli käsittämätöntä! Ohjaajalla on iso merkitys kokonaisuuden ja ilmapiirin kannalta. Mikan rauhallisuus ja huumorintaju takasivat sen, että me näyttelijät uskalsimme heittäytyä rooleihimme.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.