Kauraleseinen (omena)pannari

Tammikuisiin pakkasiin on pannukakku monille maistuva ja helppo iltaruoka. Hyvää pannari on myös raikkaan ulkoilun ja lämpimän keiton jälkeen terveelliseksi jälkiruoaksi. Tähän versioon on lisätty kauraleseitä, jolloin jälkiruoan kuitupitoisuus kasvaa lähes huomaamatta. Kuidun saantisuositushan on 30 g /vrk.

Uunipellillinen

  • 8 dl (rasvatonta) maitoa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • (½ dl margariini- tai voisulaa)
  • Päälle omenapannariin:
  • 3–6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
  • kanelia
  • (fariini)sokeria

Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Mikäli valmistat omenapannaria, levitä taikinan päälle hyvin ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.

Tarjoile sellaisenaan tai marjasurvoksen / hillon kanssa.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat