Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kauraleseinen (omena)pannari

omenapannari
omenapannariMyllyn Paras
Julkaistu 19.01.2006 10:53(Päivitetty 19.01.2012 15:46)

Tammikuisiin pakkasiin on pannukakku monille maistuva ja helppo iltaruoka. Hyvää pannari on myös raikkaan ulkoilun ja lämpimän keiton jälkeen terveelliseksi jälkiruoaksi. Tähän versioon on lisätty kauraleseitä, jolloin jälkiruoan kuitupitoisuus kasvaa lähes huomaamatta. Kuidun saantisuositushan on 30 g /vrk.

Uunipellillinen

  • 8 dl (rasvatonta) maitoa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • (½ dl margariini- tai voisulaa)
  • Päälle omenapannariin:
  • 3–6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
  • kanelia
  • (fariini)sokeria

Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Mikäli valmistat omenapannaria, levitä taikinan päälle hyvin ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.

Tarjoile sellaisenaan tai marjasurvoksen / hillon kanssa.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertooErikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syySuoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavammanLisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltäHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo

  • 17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 15:50
    Teknologia

    Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syy

  • 14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman

  • 11:38
    Terveys ja hyvinvointi

    Lisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä