Kaurakeksikakku äidille

Äitienpäivä on kohta ja valkovuokotkin kukkivat jo. On aika muistaa äitiä. Tässä täytekakun ohje, jossa ei tarvitse pelätä kakun lätsähtämistä. Kakkupohjat on tehty kaurakeksilevyistä. Tulos on ihanan rapea. Kaikki, joille olen tätä kakkua tarjonnut viimeisen parin vuoden aikana, ovat ihastuneet ideaan. Suosittelen!

Kaurakeksikakku äidille

  • Kaurakeksipohjat:
  • 1-2 pkt Kauramurotaikinaa (pakasteena 400-800 g)
  • Väliin:
  • 3-5 dl mansikkasosetta, puolukoita, vadelmia, lakkoja, tai hedelmäpaloja
  • Täytteeksi ja päälle:
  • 1-2 tlk kuohukermaa
  • 0,5-1 dl sokeria
  • 0,5-1 rkl vaniljasokeria
  • 1-2 tlk maitorahkaa (500 g)
  • Kostutukseen:
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Koristeeksi: Marjoja tai hedelmäpaloja, joita täytteessä ja sitruunamelissan lehtiä

Kaaviloi kaulimella leivinpaperin päällä hieman jauhoja apuna käyttäen kaurakeksi. Taikinapaketin yhdestä levystä saat aina yhden ison pyöreän kaurakeksin. Leivo 2-4 isoa kakkupohjaa riippuen siitä, monta kerrosta haluat. Yhdessä paketissa on kaksi taikinalevyä.

Kypsennä kakkupohjia 200 asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Käytä pienempiä määriä aineksia jos teet kaksikerroksisen kakun ja isompia, jos teet korkean kakun.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle marjasosetta tai marjoja sekä rahkaseosta ja laita toinen levy päälle. Kostuta levy, levitä siihen taas rahkaa ja marjoja ja laita sitten halutessasi isomman kakun vielä kolmas / neljäs levy päälle ja kostuta sekin. Levitä päälle loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat