Mainos

Kaupungit kauppaavat arvokiinteistöjään talousahdingossa

Kaupungit myyvät arvokiinteistöjään huonossa taloustilanteessa.

Tarpeettomia kiinteistöjä myydään, jotta rahaa saataisiin kaupungille tärkeämpien kohteiden, kuten koulujen ja päiväkotien ylläpitoon

Esimerkiksi Helsingin kaupunki haluaa myydä ensi vuoden aikana kiinteistöjään ainakin 15 miljoonalla eurolla.

–No meidän korjausvelka on kaiken kaikkiaan pyöreästi sanottua miljardi euroa ja meidän tulee vähentää sitä 300 miljoonalla, että pystymme pitämään olemassa olevan kannan kunnossa, kertoo toimitilapäällikkö Markku Metsäranta.

Tällä hetkellä kaupunki myy Tamminiemessä sijaitsevaa Tomsebon huvilaa. Tarkoituksena on kuitenkin myydä ainakin parikymmentä arvokiinteistöä. Ne myydään tarjousten perusteella.

"Jostain on luovuttavakin"

Helsingin ohella myös monissa muissa kaupungeissa arvioidaan tarkasti kiinteistöjen käyttöä.

Kuopion kaupungin toimitilapäällikkö Harri Korkalainen kertoo, että kaupungin kiinteistöjä arvioidaan vuosittain ja tarpeettomista hankkiudutaan eroon.

–Entistä enemmän pyritään saamaan ylimääräistä, kaupungin toimintoihin tarpeetonta rakennusmassaa vähennettyä, että vältyttäis investointitarpeita. Pyrimme pitämään peruspalveluihin tarvittavat kiinteistöt eniten omina ja muista pyritään luopumaan pois kokonaan.

Vanhojen kiinteistöjen myynnin taustalla on myös rakennuskannan uusiminen.

–Helsinki kaavoittaa ensimmäistä kertaa 200 vuoteen melkein kaikki rannat. Lisäksi tulee lisää myös palvelurakennustarvetta. Jostain on luovuttavakin, Metsäranta sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.