Kauppalehti: VW:n ostajalta vaaditaan Suomessakin allekirjoitusta "päästöpaperiin"

Uuden Volkswagenin tai Seatin ostajan täytyy Suomessa allekirjoittaa paperi, jolla hän hyväksyy, etteivät ilmoitetut hiilidioksidipäästöt välttämättä pidä paikkaansa.

Allekirjoittamalla lomakkeen ostaja osoittaa olevansa tietoinen hiilidioksidipäästöjen ja polttoaineen kulutuslukemien mahdollisesta paikkansapitämättömyydestä.

– Tämä koskee vain niitä henkilöautoja, joiden CO2-arvot ovat epäilyksen alaisia, VV-Auton viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen kertoi Kauppalehdelle.

VV-Auto maahantuo Volkswageneita, Audeja ja Seateja. Audin ostajalta allekirjoitusta ei Kauppalehden mukaan vaadita ja Skodalla on toinen maahantuoja.

Epäselvyydet hiilidioksidipäästöissä voivat olla ostajalle jopa merkittävämpi asia kuin huijaus dieselautojen typenoksidiarvoissa.

Suomessa autovero perustuu nimenomaan hiilidioksidiarvoihin, joten muutokset arvoissa näkyvät suoraan niin auton hankintahinnassa kuin ajoneuvoverossakin.

Karjalainen ei osaa sanoa, vapauttaako allekirjoitus Volkswagenin vastuusta.

– Tämä on tiedonanto asiakkaalle, enkä pysty ottamaan kantaa lakitekniseen asiaan. Myös autojen tekninen tutkiminen on vielä kesken ja tilanne voi muuttua nopeasti.

Hiilidioksipäästöjen vähättely koskee ainakin 800 000 autoa, mutta skandaalin käynnistänyt typenoksideihin liittyvä huijaus koskee yli kymmentä miljoonaa autoa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Helsingin Sanomat.

Lähde: Kauppalehti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja