Kaunis koti bungalow-talossa

Tänään vierailemme talossa, jonka arkkitehtuuri on kiinnostava kauniin sisustuksen lisäksi. Talo on vuonna 1976 rakennettu Bungalow Oy:n valmistalo. Bungaloweja alettiin suunnitella vuonna 1960 ja niitä tehdään yhä, mutta mallit ovat tietysti muuttuneet. Filosofia sen sijaan on säilynyt samana yhtäjaksoisesti 50 vuotta.

Talon idea on pilaripalkki rakenne, jossa talon runko on kantava, seinät eivät. Taloa voi muunnella vapaasti lisäämällä tai poistamalla seiniä tai huoneita. Tähän kotiin tehtiin muutettaessa remontti, jossa yläkerrasta poistettiin yksi huone jolloin saatiin suuri, avara ja kaunis olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön käsittävä tila. Talon remontin on suunnitellut Bungalowin toimitusjohtaja, arkkitehti Rita Taskinen.

Sisustukseen on haluttu saada näkymään elämän ihanuus ja kauneus. Usein modernit rakennukset sisustetaan puhdasoppisesti, jolloin niistä tulee tälle asukkaalle liian persoonattomia.

"Haluan, että sisustuksessa on persoonallisuutta, huumoria, ylellisyyttä ja hemmottelua", hän sanoo.

Yksi tämän sisustuksen teemoista on Venetsian punainen väri, joka näkyy monessa paikassa. Bungalow-taloon kuuluvat suuret ikkunaseinät ja jopa niiden aukeavien osien pokat on maalattu tällä murretulla punaisen sävyllä.

Keittiö on avointa tilaa ja välitila on ikkunaa. Ikkunat myös tekevät tilan kevyeksi. Suuri rosteripintainen jääkaappi lähes katoaa näkyvistä, kun sen pinta toistaa ulkoa tulevaa valoa. Pienen saarekkeen edessä olevat baarijakkarat ovat kuin karamellit. Saarekkeen pinta on coriania ja tiskipöytä marmoria

Keveä tunnelma jatkuu makuuhuoneeseen jossa koko seinä on ikkunaa. Jos huoneen haluaa pimentää se käy vetämällä täysin pimentävät verhot ikkunoiden eteen.

Makuuhuoneen vieressä, etsatun lasioven takana on pukeutumistila ja kylpyhuone. Lattialaatta tuo mieleen pienet valkoiset rantakivet. Se on täydellinen vastakohta muualla olevalle tammiparketille, joka remontin yhteydessä hiottiin puhtaasi ja petsattiin aivan tummanruskeaksi.

Myös pesutiloissa on suuret ikkunat. Kaikki kalusteet ovat moderneja. Matala pesuallas tummalla pöydällä luo lämpimän huonemaisen tunnelman. Kylpyhuoneen päätyseinä on upea katseenvangitsija. Sen punaista marmoria on ihanaa katsella samalla kun nauttii kylvystä työpäivän päätteeksi.

Kaunis avara asunto, jossa on huumoria ja ylellisiä yksityiskohtia! Elämän nautintoja.

Lisätietoja Bungalow-taloista: www.bungalow.fi

Toimittaja: Hanna Sumari

(T.i.l.a. 13.12.2006)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja