Kauhun hetkiä kävelyretkellä: Tulikuumaksi muuttunut kännykkä alkoi savuta, poltti palovamman reiteen

Helsinkiläinen Arun Sharma ja hänen serkkunsa Gaurav kokivat toissapäivänä perjantaina kauhun hetkiä, kun Gauravin taskussa ollut kännykkä alkoi kesken kävelylenkin kuumeta ja aiheutti lopulta palovamman hänen jalkaansa.

Arun Sharma kertoo olleensa serkkunsa Gauravin kanssa iltakävelyllä Herttoniemessä Helsingissä, kun Gaurav alkoi valittaa kipua jalassaan.

– Hän kertoi, että jokin polttaa jalkaa. Kun huomasimme, että taskusta tulee savua, yritimme yhdessä ottaa siellä olleen puhelimen pois. Puhelin oli tulikuuma ja aiheutti reiteen palovamman. Lisäksi taskuun tuli reikä, Sharma selvittää.

Miehet heittivät polttavan kännykän maahan, jossa se jäähtyi vähitellen. Kännykän kannet olivat avautuneet kuumuudessa ja sen akku ja koneisto tulleet näkyviin.

Sharma toteaa, että oli onni onnettomuudessa oli, että tapaus tapahtui päiväsaikaan.

– Mitä olisikaan voinut tapahtua, jos tapaus olisi sattunut yöllä, kun Gaurav olisi ollut nukkumassa. Siinä olisi voinut mennä vaikka henki.

"Kännykkä on liian vanha"

Sharma kertoo, että kyseessä oli 20 kuukautta vanha Applen iPhone 7 Plus -kännykkä, joka oli ostettu Suomesta Soneran liikkeestä.

Gaurav oli Arun Sharman mukaan käynyt Soneran liikkeessä kertomassa tapahtuneesta, mutta siellä oli kerrottu, että koska takuu on mennyt umpeen, sille ei voi tehdä mitään.

– Kännykkä oli heidän mukaansa liian vanha. Minusta kyse on kuitenkin ihan jostain muusta.

Arun Sharma oli käynyt vielä tämän jälkeen Applen liikkeessä, jossa luvattiin tutkia kännykkä.

Sharma haluaa herättää ulostulollaan myös laajemman keskustelun kännyköiden turvallisuudesta. 

MTV Uutiset ei tavoittanut liikkeen edustajaa kommentoimaan tai vahvistamaan Sharman kokemusta. 

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat