Mainos

Kauhujen saaren selviytyjät: " Media aiheutti hengenvaaran"

Parahin media! Te idiootit. Mitä ajattelitte, kun soititte ihmisille, jotka pakenivat raskaasti aseistettua terroristia? Näin kysyvät Utöyan leirisaaren verilöylystä selviytyneet nuoret yhteisöpalveluissa julkaisemissaan viesteissä.

Norjan tiedotusvälineet ovat saaneet osakseen rankkaa arvostelua toimintavoistaan suuren uutistapahtuman aikana.

"Haastan yleisradioyhtiö NRK:n pyytämään anteeksi puhelinsoittoaan, joka tuli minulle samalla hetkellä, kun piileskelin Utöyan saarella. Puhelu asetti minut suureen vaaraan", kirjoittaa Tore Christensen twitter-viestissään päivä joukkosurman jälkeen.

25-vuotias Tore istui saaren kahvilarakennuksessa, kun hän kuuli laukauksia vain muutaman metrin päässä. Vain hetki tämän jälkeen Torea yritti tavoitella matkapuhelimella Norjan yleisradioyhtiö NRK:n toimittaja.

"Yritin olla hiljaa kuin hiiri", Tore Christensen muistelee. "Toivon todellakin, ettei kukaan piileskelevä paljastunut lehdistön puhelinsoittojen takia".

Nuorukainen kiittelee saamaansa apua tragedian jälkeen.

"Poliisi, vapaaehtoiset, pelastustyöntekijät ja veneilijät ansaitsevat kiitoksen. Ei suinkaan lehdistö, joka esti pakenemisen ja aiheutti vaarallisia tilanteita. Milloin uutiset ovat tulleet tärkeämmiksi kuin ihmishenkien pelastaminen? Haluan tuoda esille kaikille maan toimittajille mitä olemme joutuneet käymään läpi. Eikö teillä ole tapoja?"

Tore Christensenin kritiikin jakaa moni muukin internetin yhteisöpalveluissa.

"Parvi paparazzeja odotteli hotellin ulkopuolella uhreja ja heidän omaisiaan. Eikö heillä ole mitään kunnioitusta? kysyy eräskin twiittaaja.

Myös tanskalainen sanomalehti Politiken on antanut kritiikkiä naapurimaan lehdistölle.

"Nälkäinen media etsii silminnäkijöitä ja saattaa nuoret ihmiset hengenvaaraan samaan aikaan, kun 32-vuotias tappaa ainakin 84 lasta työväenpuolueen kesäleirillä".

Katso Hannu Hallamaan juttu (Seitsemän uutiset 24.7.2011)

Katso Aino Huilajan raportit Oslosta ja Sundvolista (Seitsemän uutiset 24.7.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.