Mainos

Kauhajoki saa avustusta nuorisotyöhön

Kauhajoki saa valtiolta 170 000 euroa kouluammuskelun jälkihoidossa tarvittavaan nuorisotyöhön. Avustuksella palkataan muun muassa kolme uutta nuorisotyöntekijää. Tehostettua nuorisotyötä tehdään vuoden ajan.

Yhteistyötä koulun sekä paikallisten nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa tiivistetään. Nuorisotyöntekijöiden työaikaa kohdennetaan mm. koulujen välituntitoimintaan ja muuhun yhteisöllisyyttä tukevaan työhön. Nuorisotyötä on jo tehty yhteistyössä opetustoimen, kuraattoreiden ja terveydenhuollon kanssa.

Tätä yhteistyötä tullaan jatkossa tehostamaan. Avustuksella palkataan mm. kolme uutta nuorisotyöntekijää.

Nuorisotalo Räimiskää ryhdytään pitämään nuoria varten auki joka ilta. Tavoitteena on turvata nuorille yhteinen tila, jossa heidän on mahdollisuus tavata toisiaan ja nuorisotyöntekijöitä, joiden kanssa voi keskustella ja toimia nuorten omista tarpeista lähtien.

Yhteistyö koteihin korostuu

Lisäresurssien turvin voidaan mahdollistaa aikaisen tuen tarve ja varmistaa nopea ohjaaminen avun piiriin. Yhteistyötä kotien kanssa tiivistetään ja vanhempien roolia nuoren elämän tärkeimpinä ihmisinä vahvistetaan.

Tavoitteena on pystyä hoitamaan tilannetta nuorisotyön keinoin myös muualla kuin varsinaisessa nuorisotaloympäristössä. Tällaisia toimenpiteitä ovat mm. kohdennetut leirit ja retket sekä Kauhajoen alueella tapahtuva etsivä nuorisotyö.

Opetusministeriö sitoutuu tukemaan tehostettua nuorisotyötä myös ensi vuoden määrärahoista.

Tuusula sai vastaavaa avustusta Jokelan tapahtumien jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.