Mainos

Kattotyömaan tapaturma johti syytteisiin

Syyttäjä katsoo rakennusliikkeen johtajan ja työnjohtajan syyllistyneen työturvallisuusrikokseen, koska putoamissuojauksia ei turman sattuessa ollut. Rakennusliikkeen edustajat myönsivät oikeudessa suojauksen puutteelliseksi.

Riihimäen käräjäoikeudessa puitiin tänään puutteellisia rakennustyömaan turvajärjestelyitä, jotka johtivat rakennusmiehen putoamiseen läpi kattorakennelman. Rakennusliikkeen edustajat myönsivät putoamissuojauksen puutteelliseksi.

Tapaturma sattui Lopella Metsäntutkimuslaitoksen Haapastensyrjän koeaseman rakennuksella kaksi vuotta sitten. Uhri mätkähti kolme metriä alemmas lattiavasojen päälle, kun vesikattorakenteisiin kuulunut tuulensuojalevy petti hänen allaan. Mies sai murtuman kaularankaansa, mutta on kuntoutunut takaisin työmaille.

Hämeen työsuojelupiiri ja kihlakunnansyyttäjä katsovat janakkalalaisen rakennusliikkeen johtajan ja työnjohtajan syyllistyneen työturvallisuusrikokseen, koska putoamissuojauksia ei ollut lainkaan. Työtasoissa oli aukkoja, eivätkä niitten suojakaiteet täyttäneet määräyksiä. Lisäksi työmaalla oli laiminlyöty viikottaisen kunnossapitotarkastukset.

Syyttäjä vaati työnjohtajalle rangaistusta myös työsuojelutietojen ilmoitusvelvollisuuden laiminlyömisestä, koska tapaus tuli työsuojelupiirin tietoon liki kuukauden myöhässä. Oikeudessa ei enää edes muistettu, kuka tapaturmasta ilmoitti.

Syyttäjä vaati yritystä korvaamaan rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä liki 2500 euroa, minkä lisäksi hän ehdotti 2000-5000 euron yhteisösakkoa. Uhri ei esittänyt korvausvaatimuksia.

Riihimäen käräjäoikeus lupasi ratkaisunsa lokakuun 16. päibä

Hämeen työsuojelupiirin lakimies Jouni Kallioluoma kummastelee joutuvansa kerta toisensa jälkeen oikeudenkäynteihin, joissa ammattimainen rakennusfirma laiminlyö turvallisuusmääräyksiä tietämättömyyttään, osaamattomuuttaan tai välinpitämättömyyttään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.