Mainos

Katso video: Tältä näyttää Delhin historian pahin ilmansaasteaalto – koulut on suljettu, lentoja peruttu ja yksityisautoilua rajoitettu

1:00
Tältä näyttää Intian pääkaupunkia New Delhiä piinaava sankka saastesumu lentokoneesta katsottuna.

Intian pääkaupungissa New Delhissä on kärsitty jo viikon ajan historian pahimmasta ilmansaasteaallosta, kertoo CNN. Sankan savun takia osa lennoista on ollut myöhässä aikataulusta tai jouduttu jopa perumaan, sillä lentokapteenit eivät nähneet kunnolla eteensä lentokoneen ohjaamosta.

Paikallisen sääennustuksen mukaan New Delhiin on pian virtaamassa viileämpää ilmaa, mutta se ei takaa saasteiden vähenemistä. Intian viranomaiset ovat pysäyttäneet työt rakennustyömailla ja rajoittaneet alueen liikennettä saasteiden kitkemiseksi.

Kaupungissa tehtävät toimenpiteet eivät kuitenkaan juuri vaikuta alueen saastetilanteeseen. Ongelma on lähtöisin lähialueiden maanviljelijöistä, jotka kuullottavat maata.

Koulut on suljettu ja ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa, sillä ilmansaasteilla voi olla vakavia seurauksia koko kansanterveydelle. WHO:n mukaan jopa 4,2 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain ilmansaasteiden aiheuttamiin sairauksiin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja