Katso, miten koronaoireilu on levinnyt alueellasi – tästä jutussa löytyy aina Oiretutkan ajantasainen tieto

Pääministeri Sanna Marin siirtyy etätöihin varotoimenpiteenä – kesärannassa työskennellyn lähipiirissä todettu koronavirustartunta 1:26
LIVE Pääministeri Sanna Marin siirtyy etätöihin varotoimenpiteenä – kesärannassa työskennelleen henkilön lähipiirissä on todettu koronavirustartunta.

MTV Uutiset kerää yhdessä Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja ohjelmistoyritys Futuricen kanssa ihmisten kokemia, koronaan viittaavia oireita Oiretutka-palveluun. Palvelun keräämistä tiedoista koostetaan dataa, joka täydentää käsitystä taudin leviämisestä.

Oheisesta kartasta voit katsoa, miten missäkin osassa Suomea on ilmoitettu oireista. Kartta päivittyy reaaliaikaisesti.

Oireita on enemmän kuin tartuntoja ja sille on monia syitä. Yksinkertaisin syy on se, että kaikissa Oiretutkan oireissa ei ole kysymys koronavirusinfektiosta, sillä hengitystieoireita aiheuttaa moni muukin asia kuin koronavirus.

Oiretutka kerää yhä ihmisten kokemuksia koronatartuntaan sopivista oireista, jotta tieto oireilun leviämisestä tarkentuisi. Kertomalla palvelussa, onko sinulla koronavirukseen viittaavia oireita, autat hankkimaan luotettavampaa tietoa koronatartunnoista. Voit vastata alla olevalla lomakkeella.

Lue myös:

    Uusimmat