Katso, mitä tapahtui uutisrintamalla yöllä: Trump harkitsee poliittisesti kokematonta vävyään Valkoisen talon kansliapäälliköksi – Isis pitää Strasbourgin ampujaa sotilaanaan

Trumpin kansliapäällikön kaappaus ei onnistunut - Ayers kieltäytyy tehtävästä 0:54
Trumpin uudeksi kansliapäälliköksi on ollut aiemmin lähinnä kieltäytymisiä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump harkitsee vävypoikansa Jared Kushnerin nimittämistä Valkoisen talon kansliapäälliköksi, kertoo muun muassa Huffington Post.

Lehden mukaan Kushner tapasi Trumpin toissapäivänä keskustellakseen asiasta.

Kushner on yksi Valkoisen talon neuvonantajista. Hänellä ei ole mitään poliittista kokemusta ennen Trumpin presidenttikautta. Hän on naimisissa Trumpin tyttären Ivanka Trumpin kanssa.

Nykyinen kansliapäällikkö John Kelly jättää virkansa vuoden lopussa. Kellyn siirtyminen pois tehtävästään johtuu ilmeisesti kiistoista Trumpin kanssa. 

WSJ: Syyttäjä tutkii epäilyjä Trumpin virkaanastujaisvarojen väärinkäytöstä

Syyttäjät tutkivat Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin virkaanastujaisiin liittyvien varojen väärinkäytöksiä, kertoo yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal.

Lehden mukaan syyttäjät selvittävät, onko Trumpin virkaanastujaiskomitea väärinkäyttänyt lahjoituksilla kerättyjä varoja. Viranomaiset selvittävät myös, ovatko lahjoittajat saaneet etuja tai poliittisia myönnytyksiä Trumpin hallinnolta vastineena lahjoituksistaan.

Syyttäjä ei ole vahvistanut Wall Street Journalin väitteitä. Trumpin virkaanastujaiskomitea on kiistänyt väitteet.

Äärijärjestö Isis: Strasbourgin ampuja on yksi sen sotilaista

Äärijärjestö Isis kertoo propagandatoimistonsa välityksellä, että Strasbourgin ampuja on yksi sen sotilaista. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet väitettä.

Ranskan sisäministeri vahvisti aiemmin poliisilähteiden medialle antamat tiedot, että poliisi on ampunut Strasbourgin iskusta epäillyn 29-vuotiaan miehen.

Epäilty ammuttiin Strasbourgissa Neudorfin kaupunginosassa, jossa epäilty nähtiin viimeksi. Neudorfissa oli torstaina suuri poliisioperaatio.

Neudorf sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Strasbourgin keskustasta, jossa 29-vuotiaan miehen epäillään avanneen tulen joulumarkkinoiden lähellä tiistaina. Ampumisessa kuoli kolme ihmistä ja lisäksi yksi haavoittuneista on julistettu aivokuolleeksi. Loukkaantuneita on 12.

Miehen etsintöihin osallistui yli 700 poliisia ja sotilasta.

Helsinkiläisen koulun ex-opettaja tuomiolla – syytetään useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään ratkaisun jutussa, jossa helsinkiläisen koulun miesopettajaa syytetään useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Syytteet liittyvät tapahtumiin vuosina 2013–2017. Niitä on käsitelty oikeudessa ilman yleisöä.

Hyväksikäytöistä epäilty opettaja on Svenska Ylen tietojen mukaan ollut poissa opetustyöstä viime vuoden huhtikuusta lähtien, jolloin poliisi alkoi tutkia rikosepäilyjä.

Karhuryhmän poliisin epäillään huijanneen Helsingin poliisilta 150 000 euroa

Karhuryhmän ylikonstaapelin epäillään erehdyttäneen vääränsisältöisillä laskuilla Helsingin poliisia maksamaan 150  000 euroa. Eläkkeellä olevan ylikonstaapelin syytteitä muun muassa törkeästä petoksesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja ampuma-aserikoksesta on määrä käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Ylikonstaapelin rikoskumppaniksi epäillään johtohenkilöä yrityksestä, joka myi tuotteita poliisille.

Syyttäjien aiemman kertoman mukaan molemmat ovat kiistäneet syytteet.

Poliisi järjestää maratonin rattijuoppojen valvonnassa

Poliisi aloittaa tänään iltapäivällä kello kahdelta vuorokauden mittaisen rattijuopumusvalvontamaratonin. Tarkoituksena on tehdä tehokasta ja kattavaa rattijuopumusvalvontaa erityisesti illalla ja yöllä.

Rattijuopumusvalvontaa järjestetään nyt, koska rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrä on suurimmillaan marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuuksia tapahtuu erityisesti tähän aikaan vuodesta.

Maaseudun Tulevaisuus: Vihreiden Pekka Haavisto ei sulje perussuomalaisia pois hallitusyhteistyöstä

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ei sulje pois hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Hän muistuttaa, että eduskuntavaaleihin on vielä aikaa, ja puolueiden linjaukset saattavat muuttua.

Haavisto sanoo lehden haastattelussa, että hallitusyhteistyön ratkaisevat asiat, eivätkä puolueiden nimet.

Haavisto valittiin vihreiden väliaikaiseksi puheenjohtajaksi marraskuussa, kun Touko Aalto luopui paikasta sairastumisensa vuoksi.

May ei saanut Brysselistä uutta kotiin vietävää

EU:n 27 maata ovat vahvistaneet odotetusti, että ne eivät aio avata Britannian erosopimusta.

Pääministeri Theresa May kertoi muille EU-maille vaikeudestaan saada erosopimusta läpi maan parlamentissa. EU-maat julkaisivat torstai-iltana kirjalliset loppupäätelmät, joissa ne kertaavat erosopimuksen periaatteita.

Maat haluavat pitää kiinni hätäjärjestelystä, jolla turvataan Irlannin rajan pysyminen avoinna. Järjestelyä ei haluta ottaa käyttöön, ja se olisi voimassa vain niin kauan kuin tarpeen.

EU-maat päättivät myös tiivistää varautumistaan siihen, että Britannia jättää unionin ilman sopimusta.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoi komission julkaisevan suunnitelman varautumisesta ensi viikon keskiviikkona.

EU-johtajat vaativat Venäjää vapauttamaan ukrainalaiset merimiehet

EU-johtajat vaativat Venäjää vapauttamaan ukrainalaiset merimiehet ja päästämään liikenteen läpi Kertshinsalmessa.

Huippukokous keskusteli Asovanmeren tilanteesta torstai-iltana.

EU-maat ilmaisivat vakavan huolensa tilanteen eskaloitumisesta Kertshinsalmessa ja Asovanmerellä ja sen, että Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta.

Venäjän sotilaalliselle voimankäytölle ei ole oikeutusta, lausunnossa todetaan.

EU pysyy valmiudessa antaa lisää tukea muun muassa niille Ukrainan alueille, jotka ovat kärsineet tilanteesta.

Aborttilain muutos etenee Irlannissa – parlamentti hyväksyi lakialoitteen

Irlannin parlamentti on hyväksynyt lakialoitteen, joka sallii abortin. Seuraavaksi laki etenee presidentin allekirjoitettavaksi.

Irlannin pääministeri Leo Varadkar kuvailee lain hyväksymistä historialliseksi hetkeksi naisille.

BBC:n mukaan lakiuudistuksen myötä abortti on sallittu 12 raskausviikolle asti, jos sikiöllä on hengenvaarallinen poikkeavuus tai jos äidin fyysinen terveys tai mielenterveys on vaakalaudalla. (Lähde: AFP)

Puolan ilmastokokous päättyy tänään

Ilmastokokous Puolan Katowicessa päättyy tänään. Kokouksessa odotetaan tietoa siitä, onko neuvotteluissa saatu sovittua Pariisin sopimuksen sääntökirjasta.

Puola on kutsunut valikoituja ministereitä avukseen vetämään neuvotteluja vaikeimmista kysymyksistä. Suomen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) johtaa ilmastonmuutokseen sopeutumista käsitteleviä neuvotteluja yhdessä Gambian ympäristöministerin kanssa.

Katowicen neuvotteluja ovat värittäneet muun muassa erimielisyydet siitä, miten kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raporttiin tulisi suhtautua. (Lähde: AFP)

 

Lue myös:

    Uusimmat