Katso kuinka Hartwallin logot revittiin irti Jokerien kotiareenan seinästä – juomayhtiö päätti yhteistyön

Hartwallin kylttejä poistettiin Hartwall-areenan seiniltä 1:22
Hartwall-logot poistettiin Jokerien kotiareenan seinistä keskiviikkona.

Suomalaisen juomayhtiön Oy Hartwall Ab:n valokyltit poistettiin Helsingissä sijaitsevan, Hartwall Arena -nimellä tunnetun ja jääkiekkoseura Jokerien kotihallina toimivan monitoimiareenan ulkoseinistä keskiviikkona. Hartwall tiedotti tänään, että se on purkanut markkinointisopimuksensa Helsinki Halli Oy:n kanssa. 

Pääkuvan video: Katso kuinka 25 vuotta areenan seinää koristanut Hartwall-kyltti poistettiin keskiviikkona. 

Hartwallin ratkaisun taustalla on Venäjän Ukrainaa kohtaan aloittama hyökkäyssota. Oy Hartwall Ab:n toimitusjohtaja Kalle Järvinen kommentoi jo viime viikolla MTV Urheilulle, että yritys tutkii Venäjän sotatoimien vuoksi mahdollisuutta irtaantua sopimuksesta. 

– Venäjän aloittama sota on järjetön ja tuomittava teko. Emme tee enää markkinointiyhteistyötä Helsinki Halli Oy:n kanssa Venäjän sotatoimien vuoksi. Jatkossa areena ei kanna Hartwallin nimeä, ja Hartwallin logo on poistettu areenan seinästä, Järvinen vahvisti tiedotteessa keskiviikkona. 

Iltalehti kertoo, että halli tunnetaan jatkossa nimellä Helsinki Halli Oy. 

Hartwall oli Ilmalassa sijaitsevan areenan nimisponsori sen valmistumisesta eli vuodesta 1997 lähtien. Areena myytiin venäläisille sijoittajille Gennadi Timtshenkolle ja Roman Rotenbergille vuonna 2014, minkä jälkeen venäläishallinnassa oleva Arena Events Oy on omistanut Hartwall Arenan osakkeista 44,89 prosenttia.

Areenassa on järjestetty erilaisia kulttuuritapahtumia sekä muun muassa jääkiekon arvokisoja. Areena on myös KHL-kauden kesken jättäneen Jokerien kotihalli. Myös Jokerien päätöksen taustalla olivat Venäjän sotatoimet.  

Suurin osa Jokerien pelaajista on purkanut tätä kautta koskevan sopimuksensa ja siirtynyt kevääksi muihin seuroihin pelaamaan. Esimerkiksi henkilöstöpalveluyritys Barona päätti yhteistyösopimuksensa Jokereiden kanssa Venäjän sotatoimien alettua.

Lue myös:

    Uusimmat