Katso: José Mourinho tutustui Töölön stadioniin – tyrmäsi HJK:n kotikentän: "Se ei ole jalkapalloa"

Näin kauan Jose Mourinho tarkasteli Töölön Bolt Areenan tekonurmen kuntoa 1:02
Näin kauan José Mourinho tarkasteli Töölön Bolt-areenan tekonurmen kuntoa

AS Roman päävalmentaja José Mourinho otti joukkueensa kanssa tuntumaa Helsingin Jalkapalloklubin kotistadioniin Töölössä keskiviikkona. Giallorossi ei harjoitellut stadionilla.

Pääkuvan video: AS Roma ja päävalmentaja José Mourinho ottivat tuntumaa Töölön stadionin nurmeen keskiviikkoiltana.

MTV Urheilu kysyi lehdistötilaisuudessa 59-vuotiaalta Mourinholta, miltä Töölön tekonurmi vaikutti, ja mitä ajatuksia tekonurmella pelaaminen portugalilaisvelhossa aiheutti.

Eurooppalaisessa seurajalkapalloilussa kaiken voittanut Mourinho ei peitellyt inhoaan tekonurmea kohtaan.

– En halua itkeä. Ei ole hyötyä itkeä. Tiedämme, että meidän on voitettava tämä ottelu. Mutta jos haluat mielipiteeni: tekonurmella pelaaminen on kokonaan toinen laji. Se ei ole jalkapalloa. Se muuttaa niin paljon teknisellä tasolla, ei niinkään taktisella. Pelaajat kärsivät siitä teknisellä tasolla, Mourinho vastasi.

AS Roma hävisi viime vuonna molemmat ottelunsa tekonurmialustalla.

– Tietenkin se on etu sille joukkueelle, joka on tottunut pelaamaan sillä. Tietenkin se on haitaksi niille joukkueille, jotka eivät ole tottuneet siihen.

Myöhemmin italialaistoimittajalle vastausta antaessaan Mourinho kyseenalaisti HJK:n motiivit pelata juuri 10 000 katsojaa vetävällä Töölön Bolt-areenalla viereisen yli 30 000 -paikkaisen Olympiastadion sijaan.

– He pelaavat täällä säännöllisesti, siksi he tietenkin haluavat pelata myös meitä vastaan täällä, eivätkä viereisellä stadionilla. Sponsorijutut ja muut voivat olla hyvä tekosyy siihen (ettei ottelua siirretty Olympiastadionille), Mourinho sivalsi.

HJK isännöi Italian suurseuraa AS Romaa torstai-iltana Eurooppa-liigassa kello 22 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat