Katso huikea video: Ihmisrobotti kykenee uskomattomiin temppuihin

0:56
Humanoidirobotti Atlas heittää voltin, tanssii ja toimii rakennusapulaisena – tällainen on vuosia kehitelty robotti.

Humanoidirobotti on vuosien kehittelyjen aikaansaannos.

Robotteja kehittävä Boston Dynamics on julkaissut uuden videon Atlas-humanoidirobotistaan.

Yllä olevalta videolta näkyy, kuinka vuosien ajan kehitteillä ollut robotti on saanut toimivat kädet, joilla se voi tarttua esineisiin, kantaa, siirtää ja heittää niitä.

Yhtiön videolla rakennustelineiden päällä seisova rakennustyöläinen on unohtanut työkalunsa hallin lattialle. Robotti kiiruhtaa hätiin siirtämällä ensin lankun sillaksi, jota pitkin se pääsee kävelemään telineille. Sen jälkeen robotti noutaa työkalulaukun, kuljettaa sen telineille ja heittää lopuksi ihmiselle.

Videon perusteella robotti ei ole kovin hienovarainen tavaroiden käsittelyssä, mutta tarjoaa tiukan haasteen esimerkiksi keskimääräiselle matkalaukkuja käsittelevälle lentokenttätyöntekijälle.

Lopuksi robotti heittää vielä tyylikkään kierrevoltin. Parkour-taidot tosin eivät ole uutta yhtiötä seuranneille, sillä niitä on esitelty jo aiemmilla videoilla. Boston Dynamics tosin huomauttaa, että videolla nähty voltti on paljon haastavampi kuin aiemmin esitellyt temput.

Atlaksella on Tech Crunchin mukaan kaksisormiset, pihtejä muistuttavat kädet. Toinen sormista liikkuu puristaen otteessa pidettävää esinettä kiinteää vastapuolta vasten. Robotti on tehty nostamaan painavia kohteita ja sitä esiteltiinkin esimerkiksi Super Bowl -ottelun mainoksessa, jossa se nosti tynnyrin ilmaan.

Atlasta kehitetään tutkimuskäyttöön eikä robotteja voi ostaa. Se on yksi maailman harvoista ihmisen liikkeitä jäljittelevistä roboteista. Nasalla on Robonaut-niminen robotti, joka pystyy tarttumaan esineisiin. Lisäksi Tesla on esitellyt suunnitelman Tesla Bot -nimiselle humanoidirobotille, mutta toistaiseksi se on vielä suunnittelupöydällä.

Boston Dynamics kehittää myös koirankaltaisia nelijalkaisia robotteja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja