Katri Mäkinen tanssi Käärijän taustalla Euroviisuissa – yksi harjoitus ei sujunut suunnitelmien mukaan ja hän loukkasi itsensä

TTK-tähti Katri Mäkinen paljastaa, millaista oli tanssia Euroviisuissa Käärijän taustalla 2:59
Katri Mäkinen muisteli Euroviisuja MTV Uutisten haastattelussa

Käärijän kanssa viisulavalla nähtiin neljä tanssijaa, joista yksi oli TTK-ohjelmasta tuttu Katri Mäkinen.

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa jo vuosia hurmannut Katri Mäkinen oli yksi tanssijoista Suomen viisusankari Käärijän taustalla niin Uuden Musiikin Kilpailussa kuin myös Liverpoolin Euroviisuissa. Mäkinen muistelee viisumatkaa lämmöllä.

– Se oli ehkä kerran elämässä -kokemus. Tunneskaala on laaja, mitä kaikkea siihen mahtuu. Älyttömän ihanaa, minkälainen vaikutus tanssilla ja musiikilla on ihmisiin - ja että minkälaista yhteenkuuluvuuden tunnetta pystyy luomaa tätä kautta. Tanssijana se oli ihan unelmatyö ja meni vielä ihan hyvin, Mäkinen kertoo hymyillen.

Euroviisuja katsoo miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ja esimerkiksi Suomessa Ylen lähetyksen keskikatsojamäärä finaalipäivänä oli 1,7 miljoonaa. Mäkinen myöntää, ettei hän pystynyt miettimään miljoonayleisöä lavalla, vaan hän keskittyi täysillä esitykseen.

– Meillä oli korvamonitorit, mutta silti pystyi kuuntelemaan ja aistimaan yleisön energian, kun kaikki huusivat Cha cha chata. Se oli kyllä siistiä, Mäkinen muistelee.

Käärijä harjoitteli tanssijoidensa kanssa paljon viisuviikon aikana, ja erään harjoituskerran aikana Mäkiselle sattui ikävä haaveri. Nyt Mäkinen paljastaa, mitä tuolloin tapahtui.

– Meillä oli ne hihnat ja siellä kun kierrettiin boksia, niin ne sattuivat jäämään kiinni johonkin. Kun täysillä tanssii ja kun tapahtuu odottamaton nytkähdys, niin tuli kramppi selkään.

Mäkisen kädessä on tällä hetkellä tuki.

– Tämä on euroviisukäsi. Ei siellä ole mitään muuta kuin jänne tulehtunut. Lääkäri käski pitämään tätä, niin se parantuu. Se kertoo vain siitä, että me treenattiin paljon, koska se tulehtui. 

Mäkinen naureskelee, kuinka hän oli muiden tanssijoiden kanssa pakannut Liverpooliin mukaan bilevaatteita, muta lopulta niille ei tullut käyttöä.

– Se kertoo aika paljon siitä, kuinka paljon me treenasimme. Yksi vapaapäiväkin siellä oli, mutta silloin oli pakko mennä hierojalle koko porukan kanssa.

Yllä olevalla videolla Mäkinen kertoo, nähdäänkö hänet Käärijän taustalla tanssimassa kesällä. 

Lue myös:

    Uusimmat