Mainos

Katoavatko Postit Suomesta? Tilastoissa täysin päinvastaista tietoa – joka kunnassa läsnä

Pienten kuntien palveluiden heikkenemisestä puhutaan paljon, mutta Postista vakuutetaan, että heillä ei unohdeta harvaanasuttujakaan seutuja.

Itse asiassa Postin palveluverkosto on lukujen valossa parantunut viimeisen viiden vuoden aikana.

Kun vuonna 2011 erilaisia palvelupisteitä oli 1027, tällä hetkellä niitä on 1403. Kasvu selittyy pakettiautomaattien rajulla kasvulla. Viidessä vuodessa niiden määrä on yli 8-kertaistunut.

– Me pyrimme olemaan kaikkialla valtakunnallisesti asiakkaiden lähellä ja läsnä. Kehitämme palvelupisteverkostoamme siihen suuntaan koko ajan, toteaa Postin verkostojohtaja Anna Lehtonen.

Manner-Suomen kaikista kunnista löytyy jonkin sortin postipalvelut. 

– Yhtenä kehityssuuntana on, että löydämme tehokkaita toimintamalleja, joilla pystymme tarjoamaan palveluita myös syrjäseuduilla, Lehtonen sanoo.

Vuosi20112012201320142015*Muutos 5 vuodessa
Yhteensä10271098131014481403+37 %

Omat myymälät lakkautetaan, mutta saatavuus paranee

Tällä hetkellä lakkautusuhan alla on valtaosa olemassa olevista Postin omista myymälöistä. Hieman alle sadasta myymälästä aiotaan lakkauttaa jopa 80. Lakkausuhan vuoksi Postin myymälöiden henkilökunta oli lakossa keskiviikkona.

Omien myymälöiden lakkauttaminen ei Lehtosen mukaan kuitenkaan rapauta hyvää palveluverkostoa.

– Tulemme tarjoamaan kaikki postipalvelut jatkossakin niillä alueilla, missä mahdollisesti oma myymälä siirtyy kumppanin hoidettavaksi. Tälläkin hetkellä meillä on palvelupisteverkostosta 90 prosenttia täyden palvelun posteista kumppanien ylläpitämiä. Niistä saa kaikki samat postipalvelut kuin meidän omista posteista.

Myymälöiden lakkauttamisen jälkeen palvelut luvataan kuitenkin palauttaa ainakin entiselle, jopa paremmalle tasolle. Myymälöiden tilalle avataan sata uutta palvelupistettä.

– Tavoitteena on, että meillä on noin 1500 palvelupisteen verkosto 2017. Uskon, että olemme lähempänä ihmisiä monella paikalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.