Mainos

Yli 70 Postia jää historiaan – näin käy sinun kotipostillesi

Posti ilmoitti eilen lakkauttavansa 77 omaa myymäläänsä ja irtisanovansa 319 työntekijää.

Infografiikassa mustalla olevat Postit ovat lakkautettavia ja oranssit säilyviä Posteja. 

Myymälöiden lakkauttamisen syynä ovat asiakkaiden muuttuneet tarpeet palveluiden saamiseksi. Postin pavelupisteverkoston johtaja Riku Kuusiston mukaan asiakkaat haluavat palvelua yhä enemmän myös ilta-aikaan. 

Eniten postin omia myymälöitä lakkautetaan Helsingissä, josta katoaa peräti kymmenen myymälää; kaupunkiin kuitenkin jää kuusi Postia. Muut Suomen suurimmat kaupungit – Espoo, Vantaa, Turku, Tampere ja Oulu – joutuvat tyytymään vain yhteen Postin myymälään.

Postin teettämästä kyselystä selviää, että yli 70 prosenttia väestöstä kannattaa sitä, että postin palvelut olisivat saatavilla kauppojen aukioloaikoina, myös viikonloppuisin. 

– Asiakkaat arvostavat entistä enemmän palveluiden saatavuutta iltaisin. Tällä hetkellä meidän olemassa olevasta verkostosta jo 90 prosenttia toimii kumppaneiden kautta, ja siitä on saatu hyvää palautetta. Meidän palveluprosessien pitää tukea verkkokaupan kasvua, sanoo palveluverkoston johtaja Riku Kuusisto.

Valtaosa, 75 prosenttia, Postin asioinneista on pakettien noutamista ja lähettämistä. 

Palvelut tulevat entistä lähemmäksi

Vaikka posti lakkauttaa omia myymälöitään, se kasvattaa samalla palvelupisteidensä määrää sadalla 1500 palvelupisteeseen seuraavan kahden vuoden aikana. Postista vakuutetaan, etteivät palvelut karkaa kauemmaksi.

– Ei tule sellaista tilannetta, että postin palvelupisteet lähtisivät kauemmas useimpien kilometrien päähän. Me pyrimme siihen, että postin palvelu on vähintäänkin yhtä lähellä kuin se on aikaisemmin ollut, ellei jopa lähempänä, sanoo Kuusisto.

Seuraavaksi posti aloittaa kumppanuusneuvottelut, joista ensimmäisten arvioidaan päättyvän kesän lopussa elo-syyskuun vaihteessa. Kun kumppaneiden kanssa on päästy sopimukseen, lähipostin löytymisestä ilmoitetaan alueen asukkaille.

– Kun ollaan päästy sopimuksiin, niistä tiedotetaan asiakkaita hyvissä ajoin. Tiedotamme tehokkaasti, jottei kenellekkään jäisi epäselväksi, mistä se kotiposti jatkossa löytyy, kertoo Kuusisto.

Osa irtisanotuista työllistynee palvelupisteisiin

Omien myymälöiden lakkauttaminen johti 319 postilaisen irtisanomiseen. Riku Kuusisto muistuttaa, että osa irtisanotuista saattaa työllistyä uuteen palvelupisteeseen

– Tämä on tietenkin sellainen asia, jota pyritään edistämään kaikin tavoin, kun näitä keskusteluja kumppaneiden kanssa käydään. Ja kun näitä ulkoistuksia on aikaisemmin tehty, näin on myös tapahtunut. Ihmisiä on siirtynyt kumppanipisteisiin töihin, ja meidän henkilöstön osaaminen on postiasioissa erittäin arvostettua, kertoo Kuusisto.

Hän kuitenkin korostaa, ettei uudelleen työllistyminen ole Postilla kriteerinä kumppaneita valittaessa. Irtisanottujen palkkaaminen on siis kumppaneiden varassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.