Mainos

Katjan suunnitelma: Runeberginkatu

Töölön torin kupeessa sijaitseva funkkistalo on kunnostettu täydellisesti. Ulko-oven päällä lukee kultaisin kirjaimin asunto-osakeyhtiön nimi: Töölön Helmi. Miten osuva nimi!

Rappukäytävä on upea! Tyylikäs väriyhdistelmä; musta ja tumma vihreä, viimeisteltynä kullalla, luovat arvokkaan kokonaisuuden. Odotukset huoneiston suhteen nousevat korkealle.

Huoneisto on avara. Huoneet ovat suuria ja materiaalit laadukkaita. Remontin viimeistelytyöt on tehty todella huolellisesti. Huoneistossa on kauniita yksityiskohtia, joiden perusteella tulkitsen tyyliksi hienostunut moderni.

Suunnitelmassani lähden tavoittelemaan kiinteistön tyyliä ja yli 50-vuotiasta pariskuntaa, joka haluaa muuttaa lasten poismuuton myötä pienempään asuntoon, lähelle keskustaa. Tästä olisikin kätevää nousta raitiovaunuun ja ajella aamiaiselle vaikkapa Stockmannille.

Mielestäni kohteessa ei ole järkevää tehdä remonttitoimenpiteitä. Huoneisto on täydellinen tässä kunnossa. Virheettömiä pintoja en rei’ittäisi tässä vaiheessa, koska reikien korjaaminen olisi suhteettoman suuritöistä haluttaessa myydä huoneisto ensiluokkaisessa kunnossa. Tämä on myös omistajan toive. Kohde on siis selkeä sisustuskohde.

Pohdin, mitä elementtejä huoneistoon kannattaisi tuoda lisätäkseen myynnillistä houkuttelevuutta. Asetetun viiden tuhannen euron budjetilla päätän hankkia takan luomaan tunnelmaa. Takkatuli on positiivinen elementti, joka rauhoittaa mieltä. Toinen hankintani on huoneiston tyylin ja arvon mukaiset verhot koko kadunpuoleiselle ikkunaseinälle.

Huoneisto kaipaa arvoisensa sisustuksen. Näen ruokailutilassa suuren, kiiltäväpintaisen, tumman ruokailuryhmän, joka kokoaa ystävät ja rakkaat yhteen. Ruokailuryhmän kruunaa suuri kattokruunu, jossa kimaltavat kristallit. Olen nähnyt juuri oikeanlaisen Rustica Oy:ssä!

Suuren tilan toiseen päähän, takan luo, laittaisin sohvaryhmän. Edelleen tummia, kiiltopintaisia kalusteita. Ruokailuryhmä ja sohvaryhmä koottaisiin suurilla, vaaleilla matoilla, vaaleampisävyisiä tyynyjä keventämään kokonaisuutta ja useita pieniä valopisteitä luomaan tunnelmaa; pöytävalaisimia ja jalkalamppuja.

Pihanpuoleiset huoneet sisustaisin myös tummilla kalusteilla ja vaaleilla tekstiileillä.

Suunnitelmassani on sähkötakka, joka myöhemmin muuttuu Suomen Sisustustakka Oy:n hormittomaksi, polttonesteellä toimivaksi sisustustakaksi. Vuoratut, luunvaaleat silkkiverhot ompelutan Cobello Oy:ssä. Verhot, kiskot ja tangon käy asentamassa T:mi Verhotekniikka. Lopputulos on täydellinen! Näyttää siltä kuin alaston asunto olisi saanut vaatteet ylleen!

Juuri oikeanlainen, suuri ruokailuryhmä ja makuuhuoneen upea vuode yöpöytineen löytyy Kruunukalusteesta. Tyylikäs, antiikkinahkainen sohvaryhmä on sohvien erikoisliike Kuusilinna Oy:stä. Loput huonekalut ja työhuoneen arvokkaat valaisimet ovat Iskustasta. Kaikki sisustustekstiilit ovat Cobello Oy:stä; silkkiset verhot, päiväpeite ja tyynyt sekä upeat pöytävalaisimet yöpöydillä ja takan päällä.

Koko sisustuksen viimeistelee tyylin mukainen vihersisustus, joka on lainassa samassa korttelissa sijaitsevasta Runebergin Kukasta.

Tuhannet kiitokset kaikille kanssani yhteistyössä olleille!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.