Mainos

Katinkulta laajentaa 120 miljoonalla

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalilta lomakeskus Katinkullan ostanut Lomapörssi ilmoitti keskiviikkona aikovansa rakentaa alueelle 100-150 huoneen kokous- ja matkailuhotellin. Lisäksi Katinkullan alueelle Vuokattiin rakennetaan 100-120 uutta lomaosakehuoneistoa, kun jo rakennetut viikko-osakkeet saadaan myydyksi.

Hankkeiden yhteisarvo on noin 120 miljoonaa markkaa. Investoinnit tullaan tekemään seuraavan viiden vuoden aikana. Lisäksi yhtiön muiden lomakeskusten kunnostamiseen menee noin 30 miljoonaa markkaa.

Katinkullan kokous- ja matkailuhotellin rakennustyöt on määrä aloittaa ensi syksynä. Käyttöön se saataneen vuoden 1999 lopulla. Lisäksi yhtiöllä lomakeskukset Pyhätunturilla, Sallassa, Pyhäniemellä, Punkaharjulla ja Airistolla.

Suomen Lomapörssin toimitusjohtaja Vesa Tengman kertoi, että yhtiöstä on tarkoitus tehdä Suomen johtava matkailupalveluja tuottava yritys. Vuoteen 2000 mennessä Lomapörssin liikevaihto on tarkoitus nostaa nykyisestä 45 miljoonasta 120 miljoonaan markkaan. Investointien rahoittamiseksi yhtiö on päättänyt korottaa osakepääomaansa noin 40 miljoonalla markalla.

Korotukseen osallistuvat yhtiön omistava Procurator sijoitusyhtiö, Lomapörssin toimiva johto ja muutamat ulkopuoliset sijoittajat.
-Sijoitusyhtiö Procurator on Jaakko Pöyryn ja hänen perheensä omistuksessa, mutta Pöyry ei ole mukana Katinkullan kaupoissa, Tengman korosti.

Arsenal ilmoitti ennen juhannusta tehneensä esisopimuksen kolmen Katinkulta-yhtiön myynnistä. Kauppahintaa ei julkistettu. Myöskään Lomapörssi ei kertonut kauppahintaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.